A DANAS GA "TERAJU" IZ REPKE JER ZAUZIMA DVA MESTA U AUTOBUSU: I veliki Dejan Savić je nekad bio mali - vidite njegovu medenu sliku iz vrtića

Novosti onlajn

12. 08. 2021. u 13:44

NEKE stvari se u Srbiji ne menjaju i sigurne su, a jedna od njih je da vaterpolo reprezentacija sa svih velikih takmičenja donosi medalju - najčešće zlatnu. Tako je bilo i na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju gde su srpski "delfini" predvođeni trenerom Dejanom Savićem osvojili turnir.

А ДАНАС ГА ТЕРАЈУ ИЗ РЕПКЕ ЈЕР ЗАУЗИМА ДВА МЕСТА У АУТОБУСУ: И велики Дејан Савић је некад био мали - видите његову медену слику из вртића

Foto: M. Vukadinović, M. Anđela, Tanjug/S. Aćimović

Atmosfera u vaterpolo reprezentaciji je posebna priča - i tako je godinama. Neretko se čuje kako takvo drugarstvo ne postoji ni u jednom kolektivnom sportu. Savić, koji je nekada i kao igrač osvajao odličja, drži sve konce u svojim rukama i tačno se zna ko šta radi u timu.

FOTO: AP/Tanjug

Naravno, to ne znači da disciplina u reprezentaciji počiva na strahu. Drugarstvo je iznad svega, a simpatične dogodovštine vaterpolista po povratku u Srbiju verno dočaravaju tu posebnu atmosferu koju su izgradili godinama.

Savić je plakao, igrači su pevali "A sad adio" pošto se nekolicina njih oprašta od nacionalnog tima, a neretko su se čule šale na selektorov račun.

Posebno je bila upečatljiva šala Stefana Mitrovića koji je tokom turnira u Tokiju rekao da "moramo da promenimo selektora, pošto Savić zauzima dva mesta u autobusu". Bio je to Mitrovićev odgovor na selektorova peckanja i dobacivanja u momentu dok je davao izjavu za TV, a na tu šalu se potom nadovezao i bivši reprezentativac Nikola Rađen koji je takođe poručio Saviću da se oprosti od nacionalnog tima iz istog "razloga".

Veliki je Savić, pokazuje to i prihvatanjem šala na sopstveni račun, te je malo teže zamisliti da je tolika ljudina (i u fizičkom, ali i u onom drugom, bitnijem smislu) nekada bila - mala. Ili, da parafraziramo stihove Ljubivoja Ršumovića: "Nećete nam verovati i veliki Dejan Savić nekada je bio dete!"

FOTO: Milena Anđela

Ako vam je baš teško da zamislite malog Savića, njegova vaspitačica Marija Grujičić je "Novostima" pokazala selektorove fotografije iz detinjstva.

FOTO: Milena Anđela

I tada je Savić bio bucko, ali je i tada bio vođa (više o tome možete pročitati u ekskluzivnom intervjuu "Novosti" sa vaspitačicom na ovom linku).

Foto: Milena Anđela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna