AZERBEJDŽANAC POBEDNIK GLAVNOG TURNIRA: Završen prvi deo Međunarodnog šahovskog festivala u Paraćinu (FOTO)

Z. RAŠIĆ

16. 07. 2021. u 23:08

URUČIVANjEM nagrada i pehara i proglašenjem pobednika Open A i Open B turnira, danas je završen prvi deo Međunarodnog šahovskog festivala u Paraćinu, najbrojniji u 14 godina dugoj tradiciji njegovog održavanja.

АЗЕРБЕЈЏАНАЦ ПОБЕДНИК ГЛАВНОГ ТУРНИРА: Завршен први део Међународног шаховског фестивала у Параћину (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Učestvovalo je oko 350 šahista iz 38 država sa raznih kontinenata, što je u Paraćin dovelo više od 500 turista.

Pobednik glavnog Open A turnira, na kome su igrali šahisti sa rejtingom od najmanje 2.100 poena je Mahamed Muradli iz Azerbejdžana. Nagrade najboljim takmičarima uručili su direktor festivala Radoje Marinković i predsednica Omladinskog šahovskog kluba „Paraćin“ Tanja Stojković, dok se mr Saša Jevtić, koji je, kao i svake godine, poneo najveći teret organizacije, zahvalio svim učesnicima.

Velika šahovska manifestacija u Paraćinu, po kojoj je grad na Crnici postao prepoznatljiv, u dve sale bazena „Prestiž“ trajala je od 9. do 16. jula, a već sutra, u okviru drugog dela festivala, u hotelu „Orbis“ do kraja ovog meseca igraće se četiri zatvorena turnira za osvajanje međunarodnih šahovskih titula.

Festival organizuje OŠK „Paraćin“ u saradnji sa Turističkom organizacijom te opštine, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana