OSNIVA SE SPORTSKI SAVEZ U SJENICI: Pomoć za poboljšanje "sportske slike" grada

Novosti online

08. 07. 2021. u 16:12

NEDELJU dana od sastanka u Beogradu generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i pravni savetnik Nenad Đurđević posetili su predsednika opštine Sjenica Muniba Mujagića.

ОСНИВА СЕ СПОРТСКИ САВЕЗ У СЈЕНИЦИ: Помоћ за побољшање спортске слике града

FOTO: SSS

Sastanku su prisustvovali i predstavnici opštine Sjenica Adnan Šmrković i Rizah Mahmutović i direktor Ustanove za sport Boban Vasojević, a glavna tema sastanka bila je važnost formiranja teritorijalnog sportskog saveza u Sjenici kako bi sport u opštini bio bolje organizovan i unapređen, a sve u skladu sa Zakonom o sportu.

- Drago nam je da postoji inicijativa za osnivanje teritorijalnog sportskog saveza u Sjenici. Predsednik opštine uvideo je da je ovaj korak najbolji način za poboljšanje sportske slike Sjenice. Uz pomoć sportskog saveza nestaće problemi oko finansiranja, klubovi će biti bolje kontrolisani, što znači da će i bolje funkcionisati, a mladi će imati unapređene uslove za bavljenje sportom. Pomoći ćemo inicijatorima da oforme savez, a zatim ćemo im biti na raspolaganju da uspostave stabilno funkcionisanje u oblasti sporta. Naša je želja da već sledeće godine i Sjenicu uključimo u naše akcije - istakao je Marinković nakon sastanka u Sjenici.

Generalni sekretar SSS obišao je i Prijepolje. Kako je 7. jul dan opštine, Marinković je prisustvovao svečanoj Skupštini opštine održanoj u Domu kulture, a zatim je i posetio Sportski savez Prijepolja. Održan je i prvi radni sastanak SSP i SSS u novim prostorijama opštinskog sportskog saveza.

Predsednik i sekretar SSP poželeli su dobrodošlicu generalnom sekretaru SSS:

- Veliku zahvalnost dugujemo Sportskom savezu Srbije na pomoći i podršci za vraćanje sporta u Prijepolju u normalu. Zahvalni smo na razumevanju i odličnoj saradnji sa predsednikom opštine Vladimirom Babićem. Trudićemo se da sportu vratimo sjaj kakav zaslužuje - istakao je predsednik SSP Sead Rovčanin.

- Zaista je prelep osećaj da u svojim prostorijama možemo dočekati generalnog sekretara SSS i imamo ga o čemu i izvestiti, a to je da je uspostavljeno finansiranje klubova, a sve uz maksimalno poštovanje Zakona o sportu. Trudimo se da organizujemo i prve aktivnosti, niz turnira i naš mini sajam sporta i to u petak u sklopu dana opštine, a ideja ima dosta. Idemo korak po korak - izjavio je sekretar SSP Luka Šuljagić.

Predsednik opštine zadovoljan je kako je započelo finansiranje klubova na lokalu uz maksimalno poštovanje Zakona:

- Ogromna je pomoć i značaj što je Sportski savez Srbije pomogao da sport u Prijepolju uzdignemo sa dna, o tome sam i govorio na svečanoj Skupštini. Veliko hvala na savetima i energiji uloženoj da danas imamo sportski savez koji funkcioniše na zdravim osnovama. Želimo da širimo sportski duh među mladima i da što više ljudi uključimo u bavljenje fizičkom aktivnošću - rekao je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić.

Generalni sekretar Marinković sumirao je celokupnu situaciju sporta u Prijepolju .

- Funkcionisanje sporta u ovoj opštini do pre godinu dana nije moglo više da se izdrži. Mladi sportisti su ispaštali, deca su zanemarena što je nedopustivo. Sa dolaskom Babića na mesto predsednika opštine postavljen je jasan cilj, sport se morao izvući iz krize, napraviti jasne smernice, a Zakon o sportu se mora poštovati. Ova godina je teška, kao što je svaki početak težak. A što pre klubovi shvate da je ovo jedini pravno ispravan način da se finansiraju, što pre se okrenu sportu i njegovoj promociji kod dece, to će pre napredovati i kao pojedinci i kao sport u opštini Prijepolje i naravno kao celokupno društvo. Verujem da ćemo u sledećoj godini Prijepolje pominjati kao primer dobre prakse, da će se priključiti svim akcijama Sportskog saveza Srbije i da će sport u Prijepolju iznedriti mnoge šampione - zaključio je Marinković

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)