KAKO JE TIJANA BOGDANOVIĆ POKRADENA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Srpkinji su uzeli zlato u Riju, ali je pravda pobedila u Tokiju

Novosti online

24. 07. 2021. u 16:01

Srpska tekvondoistkinja Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon čega je bila izuzetno emotivna.

КАКО ЈЕ ТИЈАНА БОГДАНОВИЋ ПОКРАДЕНА НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА: Српкињи су узели злато у Рију, али је правда победила у Токију

Tijana u Olimpijskom selu / Foto Instagram

Nije dobro startovala, pa je otišla u repesaž iz koga je došla do borbe za bronzu i lako savladala Japanku Miju Jamadu. Tako je Tijana Srbiji već na startu Igara donela drugu medalju, pre nje je srebro osvojio Damir Mikec.

Iako je lepa Srpkinja ostvarila veliki uspeh i nema sumnje donela ogromnu radost našoj zemlji, ostaje bolno sećanje na 2016. godinu kada su sudije pokrale Tijanu na Olimpijskim igrama u Riju.

Igralo se tada finale, bilo je 7:6, Tijanina rivalka pala je u poslednjoj sekundi, ali naša tekvondistkinja nije dobila bod. Bila je razočarana, tada je priznala da zbog tog finala čak nije ni spavala.

"Bilo je mnogo neprospavanih noći posle svega. Nisam nikada pogledala snimak finala, u kom sam nezasluženo ostala bez zlata. Ipak, znam da sam napravila veliki uspeh osvajanjem medalje.Uz sve to, kada sam videla podršku koja je stizala iz Srbije, ostala sam bez reči. Ona je pala u poslednjoj sekundi, trebalo je da dobijem još jedan bod, izjednačim na 7:7 i da o zlatnoj medalji odlučuje zlatni bod. Ne znam kako bi se to završilo, bilo bi neizvesno, ali razočarana sam jer na ovako velikom takmičenju sudije to nisu videle", govorila je tada Tijana.

Ipak, to sada treba da se zaboravi jer je Tijana Bogdanović devojka koja je sa 18 godina Srbiji donela srebrno oličje, a na narednim igrama ponovo donela medalju, ovoga puta bronzanu.

Uspešna Srpkinja pored dve olimpijske medalje iza sebe ima sjajne uspehe. U svojoj karijeri ima dve bronze sa Evropskog prvenstva, kao i jednu sa svetskog.

(Mondo)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna