KOMPLETAN RASPORED SRBA NA OI: Za vikend prva medalja?

Đ. S.

21. 07. 2021. u 19:55

USKORO počinju Olimpijske igre.

КОМПЛЕТАН РАСПОРЕД СРБА НА ОИ: За викенд прва медаља?

Foto: Instagram/damir_mikec

Mada su ženski fudbal i softbol već bili na programu, zvaničan start najveće sportske smotre biće u petak (13.00) za kada je zakazana ceremonija otvaranja na Olimpijskom stadionu u Tokiju. Igre kao nijedne druge, obavijene velom korone, odložene na godinu dana, biće prilika i za srpske sportiste da "podebljaju" učinak iz Rija, kada su oko vrata okačili osam odličja.

Na borilište će prva veslačice Jovana Arsić, u noći između četvrtka i petka oko 2.30, dok bi za vikend već mogli da imamo i prve medalje. Do njih će pokušati da dođu strelkinje Andrea Arsović i Sanja Vukašinović, koje će prvo pucati u kvalifikacijama (subota, 2.00) iz vazdušne puške, pa ukoliko budu uspešne, čeka ih i finale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damir Mikec (@damir_mikec)

U ranim jutarnjima satima subotnjeg programa, reketa će se latiti teniseri i stonoteniseri Dimitrije Levajac i Žolt Pete, prve borbe će imati džudistkinja Milica Nikolić i Tijana Bogdanović, koja takođe može da se odmah bori za odličje u slučaju uspeha, dok će u čamac uskočiti veslači Miloš Vasić i Martin Mačković, a u bazen plivači Čaba Silađi i Anja Crevar, dok će jedini predstavnici kolektivnih sportova drugog dana igara biti basketaši, koji igraju sa Kinom i Holandijom.

Bulut i družina će i u nedelju imati da susreta, sa Poljskom i Belgijom, dok će ostali predstavnici u timskim takmičenjima biti vaterpolisti, koji igraju veliki derbi sa Španijom (11.20), i odbojkašice sa Dominikanskom Republikom (7.20). Što se tiče asova u individualnim sportovima trećeg dana OI, Srbiju će predstavljati strelci, plivači teniseri, stonoteniseri, veslači, kao i Jovana Radovanović, prva bokserka u istoriji naše države na najvećem sportskom nadmetanju.

Medalje bi u nedelju mogli da donesu Anja Crevar, ukoliko stigne do završnice na 400 metara mešovitim stilom, kao i strelci...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije