PRVI MEČ PRESUDAN: Startuje plej-of ABA lige

Grujica Kelić

16. 05. 2021. u 09:00

TREĆI put u poslednjih četiri godine košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti će odlučivati o šampionu regionalne ABA lige, a prva utakmica finalne serije plej-ofa za sezonu 2020/2021. na programu je danas od 18.30 u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

ПРВИ МЕЧ ПРЕСУДАН: Стартује плеј-оф АБА лиге

FOTO: ABA liga

Za Dejana Radonjića, čiji puleni su do odlučujućeg meča stigli nakon trijumfa u majstorici protiv Igokee, najveću glovobolju predstavlja zdravstveni bilten i povrede Korija Voldena i Marka Jagodića Kuridže.

- Mi u meč ulazimo ne onako kako sam se nadao da će biti. Problematika koja traje mesecima je i dalje prisutna. Od povreda, korone, pa žestok udar virusa i igranje mečeva sa malim brojem igrača u žestokom ritmu. Nastavak svega toga je sada. Kuridža neće biti spreman za prvi meč i izvesno je da će i Volden propustiti prvi okršaj. Nije trenirao ni za duele sa Igokeom. Stanje se pogoršalo posle polufinala, na nama je da damo više od maksimuma, da kontrolišemo njihov kvalitet i da pokušamo da budemo bolji uprkos situaciji - istakao je crnogorski stručnjak.

Ono što takođe ne ide na stranu beogradskog tima jeste činjenica da podgorički sastav ne zna za poraz od crveno-belih u prethodne dve sezone, to jest poslednja četiri duela. Iako crveno-beli imaju prednost domaćeg terena, ona zbog nesvojstvenih pandemijskih uslova u kojima se igra i nemogućnosti prisustvovanja (velikog broja) gledalaca ne može biti do maksimuma iskorišćena.

- Rekao bih da su u finalu dva najbolja tima. Očekivalo se tako od starta. Fokus je na prvoj utakmici. Budućnost je dosad oba puta bila bolja i pokazala da ima razloga da bude puna optimizma pred start serije. Ekipa ima kvalitet, igra veoma dobro, uigrano, superiorno je prošla polufinalnu seriju. Kadri su da postižu veliki broj poena i to će biti izazov za nas. Dosta kreiraju Kobs i Ivanović, Rid je pokazao dominaciju u reketu. Luka Mitrović je u odličnoj formi, Danilo Nikolić svojim šuterskim kvalitetima je uvek opasan. Ne treba zaboraviti ni važne uloge Popovića, Šehovića i Edžima. Dubok je roster i ima dosta mogućnosti. Moramo individualno i kolektivno da odgovorimo na to. Sve u svemu, čeka nas težak izazov od prvog duela - jasan je Radonjić.

Međutim, sudari ova dva rivala imaju i drugu stranu medalje, jer su u poslednjih nekoliko sezona oni prevazilazili granice sporta pa zato i nije tako loše što prisustvo "navijača" neće biti moguće. Barem ne velikog broja pošto je nekolicini "prijatelja kluba" ipak bilo dozvoljen ulazak na treći meč polufinala protiv Igokee, kada je i trener gostiju Dragan Bajić napomenuo "gostoprimstvo" istih. Biće zanimljivo videti kakav će biti doček za goste i u Beogradu i u Podgorici i da li je moguće pričati samo o igračkim majstorijama dveju ekipa.

- Verujem da nas očekuju lepe utakmice, da će ljubitelji košarke uživati i neka pobedi bolji. Meni je uvek najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže stići do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka - da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, videćemo. Nadam se da hoće - zaključio je trener Budućnosti, Dejan Milojević kome će ovo biti drugi put da kao trener učestvuje u finalu, nakon što je sa Megom 2016. takođe stigao do poslednjeg stepenika gde je poražen od ovogodišnjeg rivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!