DOBRA I LOŠA VEST ZA DELIJE: "Zvezda dobila udarac u lice, mora da odgovori"

Novosti online

10. 05. 2021. u 14:24

OSTALO je nešto više od 24 sata do majstorice polufinala ABA lige u kojoj košarkaši Crvene zvezde dočekuju Igokeu, a trener Dejan Radonjić ima jednu dobru i jednu lošu vest za navijače crveno-belih.

ДОБРА И ЛОША ВЕСТ ЗА ДЕЛИЈЕ: Звезда добила ударац у лице, мора да одговори

FOTO: ABA liga

Dobra vest je da je Kori Volden sanirao povredu leđa i da je odradio prvi trening sa ekipom posle 10 dana. Loša je da sada problem, ali sa skočnim zglobom, ima Ognjen Dobrić.

– Posle niza odigranih utakmica sa Igokeeom jasno je da nije slučajno da postižu odlične rezultate, i to čitave sezone. Atletski odličan tim koji vešto koristi svoje mogućnosti. Ono što je dobro za nas u ovom trenutku da je Kori Volden odradio prvi trening sa ekipom posle 10 dana. Problem sa povredom leđa je saniran, a u oba dosadašnja meča donosili smo odluku o njegovom nastupu neposredno pred samu utakmicu. Zbog svega toga njegova želja treba jako da se poštuje jer je evidentno da zbog povrede i tog odsustva nije dao svoj maksimum – rekao Radonjić.

Strateg crveno-belih nada se da će Dobrić stisnuti zube i pomoći ekipi u borbi za finale.

– Dobrić ima povredu skočnog zgloba ali sam siguran da će stisnuti zube što će biti poruka da mora da se podigne stepen odgovornosti kod svih u meču u kome želimo da odigramo bolje nego u Laktašima, da budemo konstantniji u igri, da gradimo rezultat i da dođemo do onoga što želimo a to je pobeda – zaključio je Dejan Radonjić.

Crvena zvezda i Igokea do sada su ukupno odigrali 22 meča, a crveno-beli slavili su 15 puta.

Zvezda na svom parketu ima skor 8-3, ali ne treba zaboraviti činjenicu da je ekipa zvanično najboljeg trenera ABA lige, Dragana Bajića, u ovoj sezoni dva puta savladala Zvezdu.

Volden smatra da njegov tim sa mnogo boljim stavom mora da uđe u ovaj meč.

- U drugoj utakmici dobili smo udarac pravo u lice i moramo da odgovorimo. Ovo je utakmica na sve ili nošta i moramo da prikažemo maksimalnu borbenost, uložimo dodatni napor i maksimalnu motivaciju. Svesni smo značaja ove utakmice i pritiska koji donosi. Moramo da ostanemo mirni i da igramo sa samopuzdanjem - istakao je Volden.

Crveno-beli se bore za šesto uzastopno, a Igokea za prvo istorijsko učešće u finalu ABA lige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024