ZAHUKTAVA SE TRKA ZA MVP: Jokićeva sudbina u rukama "sedme sile"

G. K.

06. 05. 2021. u 08:10

JOŠ sedam ili šest utakmica (kako kome) do kraja regularnog dela NBA lige je ostalo da svaki tim odigra, a isto toliko vremena je ostalo i da kandidati u trci za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone pokušaju da pripadnike sedme sile i navijače uvere kako bi upravo njima trebalo da daju glas u izboru za MVP, pošto prema pravilima Lige, o tom priznanju odlučuju novinari i fanovi širom sveta.

ЗАХУКТАВА СЕ ТРКА ЗА МВП: Јокићева судбина у рукама седме силе

FOTO: AP

Naš Nikola Jokić u toj trci trenutno ubedljivo vodi ispred Janisa Adetokumba, Džoela Embida, Kavaija Lenarda i Luke Dončića sa 63,2 odsto šansi.

Tri su kriterijuma koji određuju tu trku: timski uspeh, lična statistika i medijska naklonjenost, to jest sveopšte javno mnenje.

Centar Denvera je bez premca ispred ostalih konkurenata po individualnim brojkama, sa Denverom se trenutno nalazi na četvrtom mestu Zapadne konferencije i tu su, ruku na srce, u prednosti Embid i Adetokumbo, jer se Filadelfija i Milvoki nalaze na višim pozicijama.

Što se tiče podrške košarkaške javnosti, srpski gorostas je kako je sezona odmicala uspeo da svojom igrom i stavom prikupi sve više podrške kako američkih novinara tako i mnogih bivših NBA velikana.

Ipak, poslednju reč će izreći 100 nezavisnih novinara koji nisu priklonjeni nijednom NBA timu.

Glasanje se odvija po principu deset poena za prvog favorita, sedam za drugog, pet za trećeg, tri za četvrtog i jedan bod za petog, da bi se na kraju dodao mali postotak glasova navijača i svi ti poeni sabrali, nakon čega ćemo dobiti MVP regularnog dela NBA lige za sezonu 2020/2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)