PETRUŠEV PONOSAN ZBOG PRIZNANJA KOJE JE DOBIO: Veliki uspeh i podsticaj za dalji rad

Tanjug

28. 04. 2021. u 16:30

KOŠARKAŠ Mege Filip Petrušev izjavio je da tri priznanja koja je dobio u ABA ligi za njega predstavljaju veliki uspeh i podsticaj za dalji rad.

ПЕТРУШЕВ ПОНОСАН ЗБОГ ПРИЗНАЊА КОЈЕ ЈЕ ДОБИО: Велики успех и подстицај за даљи рад

Foto: KK Mega/ABA liga

Mladi centar Mege danas je proglašen je za najboljeg igrača, najboljeg strelca i najboljeg mladog igrača, čime je osvojio sva individualna priznanja u Jadranskoj ligi.

- Ovo priznanje za mene predstavlja veliku čast, posebno s obzirom na to kakvi su sve igrači pre mene osvajali tu nagradu (Nikola Jokić, Dario Šarić, Ante Tomić, Dejan Milojević i drugi, prim. aut). Sigurno da mi ovo predstavlja veliki uspeh i podsticaj za dalji rad. Želeo bih da se pre svega zahvalim svojim saigračima na podršci bez kojih ovo ne bi bilo moguće, trenerima i stručnom štabu na čelu sa Vladimirom Jovanovićem na kvalitetnom i napornom radu i prilici koju su mi pružili da pokažem šta umem na terenu, mojoj porodici i svima koji su me podržavali van terena - rekao je Petrušev za klupski sajt.

Osvajanjem ovih priznanja, 21-godinšnji centar na najbolji način krunisao je prvu profesionalnu sezonu u karijeri.

- Hvala Megi koja je verovala u mene, koja je još jednom pokazala da je najbolji klub u Evropi za rad sa mladim igračima i sve ovo je samo potvrda da sam doneo najbolju odluku u dosadašnjoj karijeri kada sam prošlog leta odlučio da pređem u Megu. Imali smo veoma dobru sezonu u ABA ligi koju smo završili sa 14 pobeda, što je sigurno veliki uspeh, bili smo konkurenti za plej-of do pred kraj i sigurno je da imamo razloga da budemo zadovoljni. Okrećemo se obavezama u nastavku sezone i nastavljamo da radimo - izjavio je centar Mege.

Podsetimo, bivši student Univerziteta Gonzaga prosečno je postizao 23,7 poena u regionalnom talmičenju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)