KAKO JE BOGDANOVIĆ POSTAO VELIKI: Dule me naučio da igram, a Željko da pobeđujem

Novosti online

14. 04. 2021. u 08:42

BOGDAN Bogdanović je od povratka na teren posle povrede postao zver, jedan od najboljih igrača Atlante i Houksi igraju sve ozbiljniju ulogu u NBA karavanu.

КАКО ЈЕ БОГДАНОВИЋ ПОСТАО ВЕЛИКИ: Дуле ме научио да играм, а Жељко да побеђујем

FOTO: AP

Čini se da je prelazak Srbina iz Sakramenta u Atlantu pravi pogodak i da će njegova NBA karijera da se razvija u onom pravcu kako su najavile evropske partije.

A tamo na Starom kontinentu, Bogdanović je bio maestralan kako u Partizanu tako i Fenerbahčeu, a imao je i sreće da radi sa dva vrhunska stručnjaka Duškom Vujoševićem i Željkom Obradovićem.

''Sa Duškom Vujoševićem više sam radio na svojoj igri. On me je učio individualne stvari. Željko je neko ko želi da pobeđuje. Nije mu bitno ko ste vi, koliko imate godina, da li ste mladi. Ako možeš da igraš, ti igraš. Možeš da pomogneš ekipi da pobeđuje? Igraš! Ne možeš da se sakriješ. Očekuje da ima igrače koji pobeđuju, ne brinu ga ugovori ni vaše godine. Igrate da biste pobeđivali'', rekao je Bogdan Bogdanović u podkastu Kajla Hajnsa.

Shvatanje košarke u Beogradu i Istanbulu bilo je drugačije. Kod Željka shvatio je da je košarka jednostavna.

Foto: EPA

 

''Mislim da sam mnogo toga naučio od njega. Posebno o igri, kako da je čitam, kako na nju da gledam iz drugog ugla. Neću da kažem da sam bio sebičan u Partizanu, ali jednostavno, neke stvari nisam video. Nisam video da ima i druga opcija. Kad radite na igri, mislite, 'ako ne postignem koš, nisam dobar'. Kod Željka sam naučio taj drugi deo, o tom poverenju među igračima. To košarku čini jednostavnom i za tebe samog. Ti i ja, zajedno. To me je naučio'', ističe srpski košarkaš.

Trofejni trener, verovatno najbolji u Evropi svih vremena, bio je strog kada postavi jasne ciljeve tima. Nije moglo obilaznim putem.

Foto: N. Paraušić

 

''Ko god je želeo da igra po svom, nije igrao. Kad sam i ja pokušao da igram po svom, stavio mi je to do znanja. Ne samo meni, svima. To mi se dopadalo kod njega. U početku mi se to nije sviđalo, nikom nije svejedno na startu. Kad se vi osećate dobro, svi se osećaju dobro. Vidiš u čemu je uopšte stvar'', zaključio je Bogdanović.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna