BRANKO LAZIĆ PRIZNAO: Najteže je bilo čuvati Bogdana Bogdanovića

V. P.

25. 03. 2021. u 21:15

REKORDER po broju odigranih utakmica i osvojenih trofeja u dresu Crvene zvezde, kapiten tima Branko Lazić, govorio je u klupskom "podkastu" o svom košarkaškom putu, o tome šta za njega znači biti prvi među jednakima, sticanju statusa elitnog defanzivca. U sklopu toga i o najtežem direktnom protivniku...

БРАНКО ЛАЗИЋ ПРИЗНАО: Најтеже је било чувати Богдана Богдановића

FOTO: N. Paraušić

- Uvek se vraćam na Bogdana Bogdanovića i tu finalnu plej-of seriju domaćeg prvenstva u njegovoj poslednjoj sezoni u Partizanu. Nažalost, odigrao je stvarno dobro, a ja nisam uspeo da ga spustim ispod njegovog prosečnog broja poena.

MORNAR UPOZORIO ABA LIGU

MORNAR iz Bara upozorio je ABA ligu da neće odigrati mečeve poslednja dva kola ukoliko do tada ne budu odigrane sve odložene utakmice. U pismu su naveli i da očekuju da će svi susreti poslednja dva kola zbog regularnosti početi u isto vreme.

Do 22. kola nakupilo se sedam neodigranih mečeva, a zbog evropskih obaveza Crvene zvezde i Budućnosti liga nema mogućnost da izađe u susret zahtevu Mornara. Beograđane naredne nedelje čeka dupli evroligaški program, Podgoričani trenutno igraju četvrtfinalnu plej-of seriju Evrokupa sa velikim izgledima da se plasiraju u polufinale.

Bogdan je jedan od malobrojnih koji je našao način da se izbori sa Lazićevim defanzivnim zamkama. Za njega je odbrana deo ličnosti, nešto što nije zapisano u košarkaškim priručnicima.

- Volja i želja da jednostavno zaustaviš protivnika i sprečiš ga da poentira. Postoje vežbe, treninzi, individualni, kolektivni. Ali, bez obzira na sve to, odbrana je nešto što ili imaš ili nemaš u sebi. Mislim da je kod mene pobednički karakter i mentalitet od rođenja prisutan, majka i otac su sportisti i mislim da je to dalo veliki doprinos u svemu tome.

Kada govori o svom imidžu surovog profesionalca, izdvaja jedno trenersko ime.

- Od Svetislava Pešića sam najviše naučio o profesionalnom odnosu prema košarci, ne želeći da umanjujem doprinos ostalih trenera. Kari je zaista specifičan. Najduže sam sa Dejanom Radonjićem, koji je najviše uticao na moju igru.

Branko je nedavno podigao 15. pehar u svojoj desetoj sezoni u crveno-belom, većinu kao kapiten.

- To što sam kapiten Zvezde je najveće moguće dostignuće i čast koju sam mogao da dobijem od kluba i navijača. Shodno tome, trudim da ispunjavam očekivanja. Što se tiče mlađih igrača, svlačionice, novih igrača, to je jedna od važnih uloga kapitena. Uvesti ih u tim i predstaviti im šta je Crvena zvezda, šta se od njih očekuje ne samo na terenu. Možda je i važnije šta se očekuje van terena. Život nije samo taj pravougaonik i ponašanje na terenu, već i izvan njega. Zaista se trudim da im objasnim kakav odnos treba da imaju i šta zapravo Crvena zvezda predstavlja, ne samo u našoj državi već u celoj Evropi.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri