ZVEZDA PONOVO NA GRIPAMA: U Splitu posle osam godina

V. P.

08. 03. 2021. u 08:03

POSLE osam godina, prvi put od septembra 2012, košarkaši Crvene zvezde gostovaće u splitskim "Gripama". Tada su izgubili rezultatom 87:81, što je jedan od samo dva poraza u 15 regionalnih duela sa žutima od osnivanja ABA lige.

ЗВЕЗДА ПОНОВО НА ГРИПАМА: У Сплиту после осам година

FOTO: Nebojša Paraušić

I u večerašnjem meču 20. kola (21.00) srpski tim ima ulogu apsolutnog favorita, takođe i dvojicu igrača više na raspolaganju u odnosu na poslednju utakmicu na Jadranu. U evroligaškom duelu sa Olimpijakosom na terenu su bili i Lendri Noko i Lengston Hol, koji su se oporavili od virusa korona.

- Ekipa Splita je pokazala da može da bude konkurentna, da pobeđuje i ekipe iz samog vrha tabele ABA lige - kaže trener crveno-belih Dejan Radonjić.

- Posle duplog programa prošle nedelje u Evroligi, utakmice su uvek teške. Ne treba zaboraviti da smo u takvim okolnostima bili i prošle nedelje. Zato je potrebno da budemo na adekvatnom energetskom nivou kako bismo ostvarili ono što želimo u Splitu.

Na oprez poziva prvi duel ove sezone sa Splićanima u Beogradu, u kojem je Marko Luković promašio šut za pobedu gostujućeg tima (78:76).

- To je najbolji podsetnik da moramo da budemo na najvišem nivou - upozorava kapiten Branko Lazić.

- Ovaj meč nam dolazi u periodu kada se nalazimo u teškom ritmu utakmica, sa problemima sa skraćenom rotacijom. Zato je dobro to što se polako kompletiramo, iako smo svesni da igrači koji se vraćaju u tim neće moći odmah da nam pomognu. Očekujem tešku utakmicu protiv dobre ekipe, u međuvremenu pojačane iskusnim Ukićem, koja je znala i da pobedi favorite na svom terenu.

DA VERUJEMO U IZNENAĐENjE

TRENER Splita Mile Karakaš ne isključuje mogućnost iznenađenja.

- Zvezda je evroligaški tim, tako je sastavljena i ne zna se odakle preti veća opasnost. Od početka moramo da se postavimo čvrsto, da ne pokažemo respekt prema njima, već samo dozu poštovanja koju zaslužuju. Moramo da imamo veru u sebe da možemo da napravimo iznenađenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri