KOKOŠKOV O ŽREBU ZA OI: Naš cilj je da se nađemo u toj grupi

Tanjug

02. 02. 2021. u 12:33

NAŠ cilj je da se nađemo u toj grupi i da na OIimpijskim igrama napravimo što bolji rezultat, ali pre toga moramo da se kvalifikujemo kroz predolimpijski turnir, izajvio je selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov.

КОКОШКОВ О ЖРЕБУ ЗА ОИ: Наш циљ је да се нађемо у тој групи

FOTO: FIBA

Košarkaši Srbije, ukoliko se plasiraju na Olimpijske igre u Tokiju, igraće u grupi B sa Australijom, Nigerijom i pobednikom kvalfikacionog predolimpijskog turnira u Splitu, odlučeno je danas žrebom u sedištu FIBA u švajcarskom Mijeu.

"Grupa će biti izazov i verujem da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biti veoma atraktivan za gledaoce širom sveta. Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na OI napravimo što bolji rezultat", rekao je Kokoškov za sajt KSS-a.

Srbija će plasman na Olimpijske igre tražiti na kvalifikacionom turniru u Beogradu, od 29. juna do 4. jula, gde su smešteni u grupi A sa Dominikanom i Novim Zelandom, a u grupi B su Portoriko, Italija i Senegal.

"Na prvom mestu, važno je da nam igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni. Ipak, u ovom trenutku je realnije da budemo više fokusirani na februarske kvalifikacije i mečeve u Gruziji. Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak", zaključio je Kokoškov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije