SADA JE ZVANIČNO: Milojević zamenio Mijovića na klupi Budućnosti

Novosti online

28. 01. 2021. u 17:10

AKO se do sada spekulisalo sada je zvanično! Dejan Milojević je novi trener košarkaša Budućnosti.

САДА ЈЕ ЗВАНИЧНО: Милојевић заменио Мијовића на клупи Будућности

FOTO: N. Paraušić

Ovaj 43-godišnji stručnjak je na klupi Podgoričana zamenio Petra Mijovića koji je podneo ostavku posle nešto lošijih rezultata tima u poslednjih nekoliko utakmica.

Budućnost je vest potvrdila na zvaničnom sajtu kluba, a perspektivni srpski trener biće predstavljen na konferenciji za medije u 18 časova.

- Čovek čiju su igračku karijeru obeležile i četiri godine u kojima je nosio naš dres, i lavovski se borio pod koševima, čime je stekao veliku ljubav i priznanje naših navijača. Milojević, koji je tih godina bio naš najbolji igrač, 2001. godine učestvovao je u osvajanju duple krune u tadašnjoj Yuba ligi, kao i u Jugoslovenskom kupu. Branio je plavo-bele boje i u tri sezone najjačeg evropskog takmičenja - Evrolige. Na kraju svoje košarkaške karijere, otisnuo se u trenerske vode, gde je sa velikim uspehom vodio ekipu Mege. Pod njegovom trenerskom palicom čak 11 igrača je draftovano u NBA ligu, a svakako najpoznatije ime je Nikola Jokić, trenutno jedan od najboljih košarkaša na svetu. U svojoj trenerskoj kampanji imao je priliku da vodi neke naše aktuelne košarkaše, pa je tako sarađivao sa Nikolom Ivanovićem, Danilom Nikolićem, Petrom Popovićem, Zoranom Nikolićem. Našem novom treneru želimo puno uspeha u daljem radu, da nas vodi na isti način na koji nas je predstavljao noseći naš dres, a poznajući njegovo poznavanje košarke, pedagoški pristup, temperament, nemamo sumnje da su pred nama uspešne sezone - napisala je Budućnost.

Nakon odlaska sa klupe Mege očekivalo se da Milojević trenersku karijeru nastavi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali očigledno da se kockice nisu poklopile, pa je do sada bio bez angažmana.

Priliku da debiju na klupi novog kluba imaće u subotu kada Budućnost gosruje FMP-u. Taj meč je na programu u 17 sati.

Zapratite Novosti sport na Fejsubku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŽELJKO OBRADOVIĆ OBUKAO DRES DRUGOG KLUBA: Trener Partizana se setio istorijskih momenata od pre 30 godina (FOTO)