BRUKLIN U BORBI ZA PRSTEN: Kaznena ekspedicija

G. KELIĆ

19. 01. 2021. u 17:51

MEGA spektakl su u svojoj režiji izrežirali košarkaši Bruklina i Milvokija u kojem su pobedu odneli ovi prvi rezultatom 125:123 nakon neizvesne završnice, koju je odmrsio Kevin Durent trojkom, tridesetak sekundi pre kraja.

БРУКЛИН У БОРБИ ЗА ПРСТЕН: Казнена експедиција

Tanjug/AP

Izuzetno uverljivo i moćno deluju Netsi od dolaska Džejmsa Hardena koji je opovrgnuo mnoge kritičare koji su mislili da će njegova saradnja sa Durentom biti neizvodljiva.

Koliko se dobro dvojica superstarova slažu na terenu najbolje pokazuje statistika koja kaže da su ukupno postigli 64 poena. Harden je posle zabeleženog tripl-dabla na svom debiju, trijumf nad Baksima ulepšao sa 34 poena, 12 asistencija i šest skokova, dok je Durent meč završio sa 30 poena, devet uhvaćenih lopti i šest dodavanja na svom kontu, pa su tako njih dvojica postali prvi duo u istoriji lige koji je prva dva zajednička meča završavao sa 30+ poena.

Harden je naveo njihovu zrelost kao ključ odlične sinergije na parketu.

- Bili smo mladi u Oklahomi - rekao je popularni "Brada", koji je igrao sa Durentom u Tanderima od 2009. do 2012. - Sada smo odrasli muškarci i znamo šta želimo. Sada bolje razumemo igru, nismo samo neki klinci koji trčkaraju i zakucavaju po ceo dan. Znam dobro ko je Kevin Durent. Jedan od najboljih igrača koji su ikada dodirnuo loptu.

Durent je dodao da nije iznenađen što su on i Harden brzo "kliknuli" na terenu.

- Obojica smo prošli veliki put u ovoj ligi. Mnogo toga smo iskusili i da to sada spojimo sa onim što smo naučili tokom ovog vremena i da pokušamo da igramo odličnu košarku. Mislim da je to prilično neprocenjivo za nas - istakao je Durent.

Kada se na ovaj ubojiti duo doda i nadogradnja u vidu Kajrija Irvinga, koji trenutno rešava neke probleme koji nisu košarkaške prirode, teško da će postojati neki tim koji će moći da im stane na put.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni