POGODAK ZNAČAJNIJI OD SVAKOG KOŠA: Danilo Anđušić na Humanitarnom tiketu sakupio 236.600 dinara!

Promo

15. 12. 2020. u 15:25

Postoje borbe koje su značajnije i od najvećih utakmica u karijeri jednog sportiste.

ПОГОДАК ЗНАЧАЈНИЈИ ОД СВАКОГ КОША: Данило Анђушић на Хуманитарном тикету сакупио 236.600 динара!

Danilo Anđušić / FOTO: Eurokup

Danilo Anđušić je postigao mnogo važnih koševa, ali jedan niz pogodaka će posebno pamtiti – onaj u Mozzartovom Humanitarnom tiketu. Srpski košarkaš ciljao je u centar plemenite mete i ostvario dobitak od 236.600 dinara, koje je ova kompanija, po njegovoj želji, donirala Fondaciji Budi human. Novac za Dejana Radojčića je u međuvremenu prikupljen, pa je ovaj iznos usmeren za pomoć Ivani Đorđević.

- Mene i Ivanu, kao roditelje, izuzetno pogađaju priče o oboleloj deci. Drago mi je da su se sportisti masovno uključili u pomoć, samo ujedinjeni možemo da napravimo razliku, a Mozzart upravo to radi kroz ovu akciju - rekao je Anđušić i dodao:

- Svakodnevno naizlazim na priče o deci kojoj su potrebna finansijska sredstva za lečenje i uvek se trudim da pomognem koliko je u mojoj moći. Samo ujedinjeni možemo da napravimo razliku, a Mozzart upravo to radi kroz ovu akciju, okuplja nas sportiste i poznate ličnosti kako bismo zajedno prikupili što više novca za one kojima je naša podrška od životnog značaja – kaže Danilo Anđušić, koji zbog klupskih obaveza i poteškoća oko organizacije putovanja u jeku panedmije korona virusa, nije uspeo lično da uruči donaciju.

U igri na humanost, sreća više nego inače prati hrabre... Košarkaš Burža odigrao je plemeniti listić u momentima kada mu je sve polazilo od ruke pod obručima. Punio je mrežice rivala u francuskoj ligi i u Evrokupu, ali najznačajnija statistika je bila – 5/5 u humanom fudbalskom tipovanju. Sjajnim dobitkom, naš as je istakao kandidaturu za MVP Meseca humanosti u Mozzartu.

- U prvom trenutku nisam ni gledao kvote, vodio sam se nekim unutrašnjim osećajem, jer baš volim fudbal. Bilo mi je mnogo drago kada sam saznao koliki je potencijalni dobitak i čekao sam nestrpljivo ishode mečeva. Mnogi su mi rekli "pogađaš sve ovih dana, pa ćeš i ovo".

FOTO: Mozzart

Navijalo se preko društvenih mreža, a ovacije su stizale sa pobedama Totenhema, Liverpula, Milana, Liona i Napolija.

- Kad mi je već sve polazilo za rukom na završetku ove čudne godine, onda je morao da prođe i ovaj tiket. I neizmerno sam srećan što sam dobio priliku da učestvujem u akciji. Mnogo je važno da se svi ujedinimo u ovoj borbi, eto cela Srbija se opet digla da pomaže deci kojoj je potrebno lečenje i vidimo da je za pojedinu prikupljen novac. Drago mi je da se i mnogo mojih kolega iz sporta uključilo, moramo da iskoristimo to što nas ljudi znaju da prenesemo važne poruke: budimo humani i društveno-odgovorni!

Sa suprugom Ivanom, nekadašnjom olimpijskom vicešampionkom u streljaštvu, redovno prati rad Fondacije i oboje se trude da se što više uključe.

- I nas, kao roditelje, mnogo pogađaju priče tih mališana... Dobro je što postoje ovakve fondacije i akcije koje nam pružaju mogućnost da ostanemo informisani i da budemo nekome od pomoći – zaključio je Anđušić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)