MIJOVIĆ PRED ZVEZDU: Crveno-beli imaju ozbiljan kvalitet, očekujem dobar meč

Novosti online

05. 12. 2020. u 17:38

TRENER košarkaša Budućnosti Petar Mijović rekao je pred meč protiv Crvene zvezde, da beogradski klub ima ozbiljan kvalitet, ali je istakao i da je njegova ekipa pokazala da s pravom pretenduje na sam vrh.

МИЈОВИЋ ПРЕД ЗВЕЗДУ: Црвено-бели имају озбиљан квалитет, очекујем добар меч

FOTO: N. Paraušić

- Igramo u Beogradu u momentu koji je jako specifičan za nas, posle svih dešavanja oko korona virusa i sedam-osam dana bez zajedničkog treninga zbog reprezentativnih obaveza. Izgubili smo dosta vremena, u kojem je trebalo da budemo duže zajedno. Ipak, u mini ciklusu od tri dana napravili smo dobar posao pred dva važan meča za nas - rekao je Mijović.

Imao je strateg Podgoričana reči hvale za sutrašnjeg rivala.

- Otvorili su dominantno sezonu u ABA ligi sa ubedljivim pobedama. Imaju ozbiljan kvalitet. Mi smo takođe pokazali da s pravom pretendujemo na sam vrh. U meč ulazimo sa respektom prema rivalu, ali i kvalitetu koji mi imamo. Očekujem dobar i intenzivan meč, taktički sa obe strane - zaključio je 38-godišnji stručnjak.

Košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović slaže se sa Mijovićem rekao je da očekuje težak meč u Beogradu.

- Želimo pre svega da ovaj niz teškog rasporeda mečeva počnemo što boljom igrom protiv Crvene zvezde. Zvezda igra u proteklih nekoliko godina najkvalitetniju košarku i biće mnogo naporan meč za nas. Za takav se i pripremamo - naveo je plejmejker Budućnosti.

Utakmica između jedine dve neporažene ekipe u novoj sezoni regionalnog takmičenja (Budućnost odigrala tri utakmice manje zbog slučajeva korona virusa u svom timu) igra se sutra u hali "Aleksandar Nikolić" od 18.00.

Podsetimo, učinak Zvezde je 8-0, a ekipe iz glavnog grada Crne Gore 5-0.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna