OBRADOVIĆ PRED PARTIZAN: Za mnoge je ova utakmica sud da si dobar ili nisi, želimo pobedu iz više razloga

Novosti online

22. 11. 2020. u 12:05

KOŠARKAŠI Crvene zvezde posle dva vezana evroligaška gostovanja igraju meč sa Partizanom u ABA ligi.

ОБРАДОВИЋ ПРЕД ПАРТИЗАН: За многе је ова утакмица суд да си добар или ниси, желимо победу из више разлога

FOTO: ABA liga/Koper Primorska/Aleksander Golob

Prvi put kao trener akter najveće utakmic srpske košarke biće Saša Obradović. Trener crveno-belih je izneo očekivanja pred ovaj meč.

- Za mnoge je ova utakmica sud da si dobar ili nisi. Za mene, presudan je samo krajnji rezultat u sezoni. Mi želimo ovu pobedu iz više razloga, ali na prvom mestu zbog prednosti domaćeg terena u plej-ofu - rekao je Obradović.

Istakao je da je ovo utakmica u kojoj nema favorita. Ima i jedan zanimljiv podatak za predstojeći dueč. Naime, ovo će biti 43. meč večitih rivala u ABA ligi, a dosadašnji skor je 21-21.

- Partizan ima dobar spoj atletskih igrača i iskustva, tim koji je drugu godinu zajedno i sigurno da među njima nema tajni, poznaju se dobro. Igraju dobro u poslednje vreme, dobili su vezane utakmice u ABA ligi i Evrokupu. Sa druge strane, mi posle dve teške nedelje putovanja, nespavanja i teških utakmica, sve to želimo da ostavimo po strani i odigramo najbolju moguću utakmicu i dođemo do bodova - zaključio je 51-godišnji stručnjak.

Kapiten Crvene zvezede Branko Lazić očekuje tešku utakmicu.

- Specifična utakmica koja ima svoju težinu kada god se igra i u kojim god okolnostima se igra. Ove nedelje izlazimo iz vrlo teške serije utakmica u kojoj smo odigrali već sedam mečeva za praktično 15 dana, sada nam predstoji derbi. Nećemo imati previše vremena za pripremu utakmice sa rivalom koja igra dobro, koji je upisao nekliko važnih pobeda, i sigurno u dobrom raspoloženju očekuje ovaj meč. Dobro se poznajemo, Imamo dobru situaciju na tabeli, ali želimo da odigramo ovu utakmicu na najbolji mogući način, čvrsto u odbrani, raznovrsno u napadu, pridržavajući se dogovora pre utakmice - poručila je desetka Zvezde.

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić/FOTO: AP

Meč je na programu u ponedeljak od 21 sati u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024