DIVAC KAO NOVAK: Legendarni košarkaš obišao piramide u Visokom

Novosti online

13. 11. 2020. u 18:36

LEGENDA srpske košarke, Vlade Divac, iskoristio je slobodno vreme koje ima nakon odlaska iz Sakramenta, da sa svojom suprugom putuje po regionu bivše SFRJ.

ДИВАЦ КАО НОВАК: Легендарни кошаркаш обишао пирамиде у Високом

Foto: Printskrin Instagram/bosnian.pyramid

Jedno od mesta koje su obišli bilo je i Visoko i bosanske piramide, koje je u poslednje vreme posebno promovisao Novak Đoković.

Divac ističe da je o bosanskim piramidama utiske dobio od svoje supruge Ane i da je imao želju da se uveri u sve ono što mu je ona pričala.

- Supruga je bila ovde pre nekoliko godina i pričala mi je o ovom veličanstvenom otkriću, i imao sam želju da dođem i da se uverim u ono što sam već u glavi imao, da je ovo nešto veliko za čovečanstvo i da svi treba da budemo deo ovog projekta, da pomognemo da se sve ovo usavrši.

- Iako mi je ovo prva poseta, sve sam pratio putem interneta, sva dešavanja, a drago mi je da sam i lično sve doživeo. Nadam se da će ljudi iz celog sveta posećivati ovo mesto, ono je deo naše kulture, našeg podneblja i ponosan sam na dr Osmanagića na svemu što je otkrio - rekao je Divac.

Visoko je ove godine čak dva puta obišao Novak Đoković, najbolji teniser sveta, koji je promovisao ovo mesto u najboljem svetlu. Divac ističe da se čuo s Novakom, koji mu je ispričao svoje doživljaje i da će mu on preneti svoje, kao i da će biti ambasador projekta jer je mesto važno za našu civilizaciju.

- Ambasador projekta ću biti bez ikakvih očekivanja, ovo je mesto važno za celu našu civilizaciju. Čuo sam se i s Novakom, rekao mi je svoje doživljaje, a ja ću njemu preneti svoje. Ovo je prelepo, ne samo za sportiste, već za sve ljude, a ja ću definitivno dolaziti ovamo ponovo, iako živim u Americi, često sam na našim prostorima, tako da mi nije daleko da dođem – kazao nam je Divac.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna