ZVEZDA MORA BOLJE U ZAVRŠNICI: Četvrta četvrtina za nauk

Grujica Kelić

07. 11. 2020. u 21:53

CRVENA zvezda se nalazi na dvonedeljnoj evropskoj turneji sa koje će pokušati da se vrati sa što boljim utiscima.

ЗВЕЗДА МОРА БОЉЕ У ЗАВРШНИЦИ: Четврта четвртина за наук

FOTO: Evroliga

Putešestvije je počelo u petak u Minhenu u kom je Bajern bio i više nego negostoljubiv domaćin isprativši crveno-bele sa još jednim teškim evroligaškim porazom (74:59), a nastavlja se sutra (17.00) u Sloveniji, gde izabranici Saše Obradovića gostuju ekipi Primorske u okviru 6. kola regionalne ABA lige.

Mnoge loše sekvence se ponavljaju u igri srpskog šampiona, koje se najčešće manifestuju u završnih deset minuta utakmice, kada je ekipa iz Minhena i prelomila meč. Uz to, hijerarhija u timu još nije uspostavljena i upravo bi duel sa Slovencima mogao poslužiti za tako nešto.

- Imali smo svoje šanse, ali kao u mnogim utakmicama u Evroligi, morali smo da budemo pametniji. U poslednjoj četvrtini nismo igrali precizno u napadu, a sa druge strane u odbrani nismo koristili faulove pre bonusa. Iskusan tim kao Bajern učini da ta razlika u iskustvu bude vidljiva. Ovo je proces učenja i ljudi moraju da se naviknu na drugačiji nivo košarke. Pripremili smo njihova preuzimanja, ali nismo se adaptirali. Šutirali smo brzopleto, to je Bajernu omogućavalo da trči u kontre i da preuzme kontrolu. Bilo je teško vratiti se iz te situacije - rekao je Obradović nakon utakmice.

Jasan je i nedostatak uigranaosti između novopridošlih pojačanja i starosedelaca, stvar koja se rešava na treningu kojeg će u ovom ubrzanom ritmu uvek nedostajati. Stoga utakmica sa poslednjeplasiranom ekipom Jadrana može više da posluži kao simulacija treninga i podele uloga.

MACURA: ZVEZDA NE PRAŠTA GREŠKE

KOŠARKAŠ Primorske Jurij Macura jasan je da postoji velika razlika u kvalitetu dva tima:

- Očekuje nas teška i fizički vrlo zahtevna utakmica protiv jedne od najboljih ekipa ABA lige. Biće neophodno zadržati koncentraciju tokom celog meča pošto crveno-beli ne praštaju greške.

Nema sumnje da je igrač renomea Džonija O'Brajanta došao da pravi razliku, međutim isto tako nema sumnje da je ispao iz takmičarskog ritma s obzirom na to da nije igrao sedam meseci. Zato nije korektno da šutne 15 lopti na utakmici od koji čak 11 u prvom poluvremenu čime je direktno uzeo šuteve glavnom zvezdinom strelcu Džordanu Lojdu koji je zbog toga vrlo često donosio loša rešenja.

Ono što takođe zabrinjava jeste činjenica da bitisanje pet srpskih igrača (Davidovac, Dobrić, Kuzmić, Jagodić Kuridža i Lazić) u rosteru praktično ne postoji. Podatak da su svi oni zajedno na utakmici šutnuli samo šest puta dovoljno govori! U meču sa Primorskom bi i ta slika trebala da bude znatno lepša.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)