DOPING SKANDAL U MORNARU: Vukota Pavić suspendovan posle utakmice Evrokupa

Novosti online

28. 10. 2020. u 18:58

ДОПИНГ СКАНДАЛ У МОРНАРУ: Вукота Павић суспендован после утакмице Еврокупа

FOTO: KK Mornar/Media Pro

KOŠARKAŠ Mornara Vukota Pavić bio je pozitivan na doping testu posle utakmice prvog kola Evrokupa koju je crnogorski predstavnik igrao protiv nemačkog Ulma.

"Na adresu našeg kluba stigao je dopis iz laboratorije za doping analizu Nemačkog sportskog univerziteta iz Kelna, u kojem stoji da je na utakmici sa Ulmom, u prvom kolu Evrokupa, naš igrač Vukota Pavić bio pozitivan na antidoping kontroli.

Odmah smo, u skladu sa članom 7.9.1. pravila FIBE o antidoping kontroli, suspendovali Pavića.

Mornar je klub svetle tradicije koji se uvek zalaže za sportsku, vitešku borbu na terenu i nikad u svojim redovima nije imao igrača koji je koristio nedozvoljene supstance. Upravo zbog toga, neprijaatno smo iznenađeni i teško nam je palo ovo saznanje.

U klubu niko nije znao, niti je mogao da pretpostavi da naš igrač tako nešto može da napravi. Za njegov postupak nema opravdanja, on je momentalno suspendovan i odstranjen iz kluba kome je naneo ogromnu štetu.

Očekujemo da nadležni organi za antidoping kontrolu utvrde sve činjenice povodom ovog nemilog događaja, pravilno odmere eventualnu kaznu akterima i skinu svaku odgovornost sa KK Mornar", stoji u saopštenju KK Mornar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)