LOJD: POBEDA ZA MOJU BRAĆU - Važan je tim, ne radi se ovde o mojim brojkama

V. PRERADOVIĆ

23. 10. 2020. u 21:00

NEKE pobede pamte se mnogo duže od ostalih. Jedna od tih biće drugi evroligaški trijumf Crvene zvezde nad moskovskim CSKA u meču 5. kola Evrolige (86:84), ostvaren posle produžetka bez svedoka na tribinama hale "Aleksandar Nikolić", izuzimajući prisutno klupsko osoblje.

ЛОЈД: ПОБЕДА  ЗА МОЈУ БРАЋУ - Важан је тим, не ради се овде о мојим бројкама

FOTO: EPA

Kako bi to sve izgledalo sa 8.000 egzaltiranih navijača, komentarišu čak i pasivni posmatrači:

- Da je Zvezda imala svoje fanove, u dvorani bi nastala prava ludnica - napisao je na "Tviteru" bek milanskog Armanija Malkolm Dilejni, koji je u jednom trenutku karijere ozbiljno koketirao sa upravom crveno-belih.

Veliko "bravo" stiglo je i od asa Barselone Nikole Mirotića, koji je čestitao na jednoj od tih nezaboravnih pobeda. Još jednu nezaboravnu tačku "otplesao" je Zvezdin Džordan, koji je za poen popravio lični evroligaški rekord iz utakmice drugog kola sa Baskonijom. Učinkom od 31 poena čvrsto drži vrh liste strelaca dosadašnjeg toka elitnog takmičenja (prosek 23,8).

SKUPŠTINA ABA 3. NOVEMBRA

CRVENA zvezda je obavestila javnost da je dobila poziv za zasedanje Skupštine ABA lige, koji bi trebalo da bude održan 3. novembra u Zagrebu, istovremena i obelodanila svoj odgovor na taj dopis koji je potpisao predsednik Budućnosti Dragan Bokan.

- Podsećamo da se za sve navedeno u pozivu Dragana Bokana borimo već mesecima, za dobrobit cele lige, klubova i košarke, koja od postojanja i normalnog i zakonskog funkcionisanja ABA lige može da ima samo korist.

- Moja braća su ovo htela i to smo i uradili - poručio je Džordan Lojd, koji je sa devet poena u produžetku, uključujući i pobedničko polaganje, izneo najveći teret iscrpljujuće 45-minutne bitke sa poslednjim šampionom Evrope.

Poručio je i šta mu je mnogo važnije od lične statistike.

- Ne radi se ovde o mojim brojkama. Mnogo sam zadovoljniji time kako su igrali momci kao što su Duop (Rit) i Em-Džej (Marko Jagodić Kuridža). Presrećan sam zbog svih mojih saigrača koji su dali doprinos ovoj strašnoj pobedi.

Zvezda je mogla da proslavi pobedu i pre produžetka, ali je Lojdov šut za tri poena u poslednjoj sekundi jedva okrznuo obruč.

- Osećao sam se prilično poraženo posle tog šuta - priznaje momak iz Čikaga, koji je ostao na terenu do kraja utakmice nakon što je u prvom minutu poslednje deonice zaradio četvrti faul. - Tada je cela ekipa bila u fazonu: "Drži glavu gore, ostani pozitivan". Znate, napravili smo mnogo grešaka na početku treće četvrtine, bili smo u zaostatku 14 poena, ali nismo pognuli glave. Nastavili smo da se borimo. Kada dobijete takvo ohrabrenje, samo dobre stvari mogu da se dese.

Velika pobeda, kojom je ratnički tim trenera Saše Obradovića poslao poruku svim najviđenijim učesnicima Evrolige: "Zvezda će ostati na nogama i kad vam se pričini da je na kolenima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju