LUČIĆ O SARADNJI SA TRINKIJERIJEM: Andrea se i u Minhenu deklariše kao "Grobar"!

Novosti online

23. 10. 2020. u 14:25

ЛУЧИЋ О САРАДЊИ СА ТРИНКИЈЕРИЈЕМ: Андреа се и у Минхену декларише као Гробар!

FOTO: EPA

KOŠARKAŠI Bajerna odlično su startovali ove sezone u Evroligi, skor 3-1 to najbolje pokazuje, ali više od toga dve gostujuće pobede na terenima večitih kandidata za najviši plasman, Fenerbahčea i Makabija.

Bavarci su prethodnoh sezona "lutali", nije to bio tim za najveća dela, ali je sve "preko noći" promenio dolazak Andree Trinkijerija - ključnog sastojka koji je nedostajao za autoritativniji Bajern u Evroligi.

To potvrđuju i reči sjajnog Vladimira Lučića, udarnog Trinkijerijevog aduta.

- Andrea ima sličnu filosofiju kao i ostali treneri, a ona glasi – na treningu zasluži minute. Kada se uloge raspodele, onda je tvoje braniš mesto na svakoj narednoj utakmici. Prosto je, ako si dobar tu si, na parketu. Ako igraš loše onda ideš na klupu. Gotovo da svi treneri razmišljaju na takav način - kaže za Sport klub Lučić o saradnji sa trenerom.

Lučić kaže da Italijan izvlači od igrača ono najbolje.

- Zahtevan je prilično. Uvek je tu dosta detalja, informacija... On ima sve što treba da ima trener, koji je među najboljima u Evropi. NJegovi dosadašnji rezultati su to i pokazali. Ne samo sada kod nas nego i pre. Recimo, za one igre i rezultate Partizana u prošloj sezoni njemu idu velike zasluge. Možda i najveće.

Obojicu ih povezuje Partizan, a Lučić kaže da Trinkijeri sa ponosom ističe svoju navijačku pripadnost crno-blima i u Minhenu.

- Andrea se i u Bajernu deklariše kao Grobar! Imamo dosta Balkanaca u timu i kada dođe do nekih peckanja na tu temu, on je na našoj strani. Prokomentarišemo nekada rezultate Partizana, ali ništa više od toga - kaže Lučić.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)