LUDNICA NA ZAPADU: Bobijev rekord karijere, šou Lilarda, Portland preživeo

Novosti online

14. 08. 2020. u 08:47

KOŠARKAŠI Finiks Sansa odigrali su nestvarno u "Dizni svetu".

ЛУДНИЦА НА ЗАПАДУ: Бобијев рекорд каријере, шоу Лиларда, Портланд преживео

FOTO: AP

Devin Buker i drugovi su od nastavka sezone bili jedina ekipa koja je zabeležila sve pobede. "Sunca" su u Orlandu imali učinak 8-0, ali nažalost po njih to nije bilo dovoljno da se izbori plej-of.

Poslednji koji su položili oružje pred Finiksom su košarkaši Dalasa, a Sansi su slavili sa 128:102, uz odličnu partiju Devina Bukera na jednoj, te Bobana Marjanovića i Luke Dončića na drugoj strani.

Najbolji igrač Sansa je utakmicu završio sa 27 poena, pratio ga je Kameron Džonson sa 15. Marjanović je blistao u ekipi Maveriksa. Bobi je meč okončao sa 18 poena i čak 20 skokova. Isti broj poena imao je i Dončić, s tim da Slovenac nije ulazio na parket u drugom poluvremenu.

To je srpskom gorostasu bio rekord karijere. Marjanović je još jednom pokazao da kada mu se pruži prava šansa može da bude veoma opasan.

Ostaje zaista velika šteta što Finiks nije uspeo da se domogne plej-ofa, jer košarku koju je ovaj tim igrao od kada se NBA liga nastavila je bila melem za oči i bilo je pravo uživanje gledati ih.

Nakon pobede Memfisa nad Milvokijem 119:106 postalo je jasno, da će Sansi u doigravanje za osmu poziciju samo u slučaju pobede Bruklina nad Portlandom.

Šta tek reći za tu utakmicu. Luda završnica i velika sreća je bila na strani Trejlblejzersa (134:133). Naravno, blistao je a ko drugi do Demijan Lilard. Nova brutalna partija prve zvezde Portlanda. Sjajni bek je zabeležio dabl-dabl 42 poena i 12 asistencija.

Koliko sreće je imao tim iz Oregona pokazuje činjenica da su Netsi imali poslednji napad za pobedu, ali Kris LeVert nije bio precizan i slavlje u taboru Portlanda je moglo da počne.

Sada će Trejlblejzersi igrati plej-in uveden ove sezone kako bi se domogli plej-ofa i duela sa LA Lejkersima. Meč za osmo mesto se igra u slučaju da između osmoplasiranog i devetopalsiranog tima razlika nije veća od četiri pobede.

Portland je ligaški deo sezone okončao sa učinkom 35-39, a skor Memfisa je 34-39.

Osim Lilarda u pobedničkom sastavu se istakao Si Džej Mekalum sa 25 poena, dok je Jusuf Nurkić upisao 22 poena i 10 skokova. Na drugoj strani pomenuti LeVert je meč završio sa 37 poena, dok je Timoti Luvavu imao 19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!