ABA PO UZORU NA NBA: Svi mečevi regionalne lige u jednom gradu?

Novosti online

13. 08. 2020. u 11:39

NOVA sezona ABA lige bi mogla da se odigra u drugačijem sistemu, koji nije viđen do sada.

АБА ПО УЗОРУ НА НБА: Сви мечеви регионалне лиге у једном граду?

FOTO: AP

Početak regionalne lige pomeren je za 2. oktobar zbog problema sa pandemijom koronavirusa. Izvesno je da će se ABA liga igrati, ali verovatno po skroz drugačijem sistemu.

Utakmice bi mogle da se igraju u jednom gradu, po turnirskom sistemu. Sve je to po uzoru na NBA ligu, gde se svi mečevi igraju u Orlandu.

- Spremni smo da prihvatimo domaćinstvo za prvih šest kola ABA lige i da u Banjaluci i Laktašima ugostimo sve klubove. Svesni smo velikog obima organizacije, ali smo uvereni da možemo da se uhvatimo u koštac sa ovim izazovom i da besprekorno organizujemo turnir poštujući sve mere zaštite koje su na snazi. U stalnom smo kontaktu sa Alenom Šeranićem, ministrom zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, kao i svim ostalim nadležnim institucijama, i shodno njihovim preporukama pristupili bi organizaciji - rekao je generalni menadžer Igokee, Igor Dodik.

On smatra da bi sve to povoljno uticalo na Banjaluku i Republiku Srpsku.

- Smatramo, da bi organizacija jednog ovakvog događaja bila od višestruke velike koristi za Banjaluku i Republiku Srpsku. Sem sportskog aspekta, dolaskom svih ekipa i njihovim višednevnim boravkom u Banjaluci i Laktašima, veliku korist imali bi i privredni subjekti, posebno hotelijerstvo, koje je poprilično ugroženo, u minulom periodu. Naravno, zdravlje svih aktera je od krucijalne važnosti i sva organizacija bila bi podređena tome - zaključio je Dodik.

Podsetimo, prošla sezona ABA lige je prekinuta, šampiona nije bilo. Ostaje da se vidi da li će se nova igrati u novom formatu ili onako kako smo navikli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna