OPROŠTAJ OD ODŽA: Odlazak velikog nežnog diva... (FOTO)

Novosti online

07. 08. 2020. u 18:50

GODINA u kojoj tragične vesti sustižu jedna drugu priredila je još jedan šok.

ОПРОШТАЈ ОД ОЏА: Одлазак великог нежног дива... (ФОТО)

Foto: N. Paraušić

Danas je od posledica srčanog udara preminuo 27-godišnji nigerijski košarkaš Majkl Odžo, koji je poslednje dve sezone nosio dres Crvene zvezde.

Veliko srce dobroćudnog diva stalo je tokom individualnog treninga u košarkaškoj sali u sklopu stadiona Fudbalskog kluba Partizan u Humskoj, gde se kao igrač bez ugovora pripremao za sledeći angažman.

Ekipi "Novosti" na licu mesta rečeno je da je Odžo tokom treninga kolabirao i pao, osoblje je u 12.18 časova pozvalo ekipu Hitne pomoći. Prebačen je u Urgentni centar na reanimaciju, ali srce momka kojeg su svi obožavali nije ponovo zakucalo.

- Samo se u jednom trenutku naslonio na zid i potom se srušio - rekao je portir u košarkaškoj sali u kojoj se dogodila tragedija.

Policijski uviđaj trajao je do 15.20, a posle njega je novinarskim ekipama omogućeno da dođu do sale u kojoj je nigerijski div poslednji put zakucao. Iz nezvaničnih izvora moglo se čuti da je tokom prošlog meseca bio zaražen virusom korona i da je u međuvremenu dobio negativne rezultate testiranja.

- Iznenadna i šokantna smrt Majkla Odža duboko je pogodila sve: igrače, trenere, menadžment i upravu kluba u kojem je bio prihvaćen od prvog dana i koji je prihvatio kao svoj - navodi se u saopštenju Crvene zvezde povodom smrti njenog doskorašnjeg igrača.

Momak rođen 7. januara 1993. u Lagosu u Nigeriji, došao je u Srbiju 2017. i započeo profesionalnu karijeru u FMP Železniku. Visina od 216 centimetara i 147 kilograma čiste mišićne mase donele su mu ugovor sa Zvezdom, čiji je dres s brojem 50 nosio dve sezone.

Kada je izbila virusna pandemija, Majkl Odžo je bio jedini stranac Crvene zvezde koji je odlučio da ostane u Beogradu. Uvek je isticao privrženost Srbiji i gostoljubivom mentalitetu njenih ljudi.

- Osvojio je srca svih zvezdaša i dobronamernih ljubitelja košarke u našoj zemlji - poručuje klub s Malog Kalemegdana. - Osvojio je i tri trofeja: titulu ABA lige, šampionat Srbije i superkup ABA lige. Zvanični ugovor sa KK Crvena zvezda istekao mu je 30. juna 2020. godine, a klub i Majkl Odžo rastali su se u više nego prijateljskim odnosima. Neka mu je večna slava i hvala!

DžENKINS: RECITE DA NIJE ISTINA

POTRESNE reakcije na vest o smrti Majkla Odža stizale su iz minuta u minut.

Čarls Dženkins, njegov saigrač iz prethodne sezone, rekao je:

- Recite mi da ovo nije istina.

ŠTIMAC: BIO JE ZVER

VLADIMIR Štimac je napisao da ne želi da poveruje da ga više nema, Bili Beron se oglasio seledećim rečima: "Prokletstvo, momak je bio apsolutna zver".

Navijačka grupa "Delije sever" uputila je poslednji pozdrav dobrodušnom džinu: "Zauvek ćeš biti deo naše porodice", legenda Zvezde Igor Rakočević poručio u neverici: "Veoma, veoma tužna vest. Počivaj u miru".

NEVERICA U PARTIZANU

I košarkaši crno-belih sa nevericom su primili vest o smrti Majkla Odža.

- Ne, ne... Ovo ne može biti istina, čoveče - napisao je Brajan Angola, Odžov saigrač sa koledža Florida stejt.

- Moliću se za njegovu porodicu - poslao je poruku putem "Instagrama" krilni centar crno-belih Rašon Tomas.

Poslednji pozdrav uputilo je i JSD "Partizan"...

MAČVAN: STRAŠAN MOMAK

NEKADAŠNjI igrač Partizana Milan Mačvan:

- Strašan momak koji je ostavio neverovatan utisak, lepo vaspitan i dobar čovek napustio nas je prerano, ostavio sve u šoku! Njegova dela su ostavila dubok trag, stoga je tuga još veća. Saučešće porodici i prijateljima. Košarka danas tuguje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU: Adam Hanga najverovatnije završio sezonu