BULDOŽER KOJI JE VOLEO KARAĐORĐEVU ŠNICLU: Ko je bio Majkl Odžo

Novosti online

07. 08. 2020. u 14:34 >> 14:47

UŽASNA vest potresla je Srbiju u petak. U Beogradu je, tokom individualnog treninga, preminuo doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Majkl Odžo.

БУЛДОЖЕР КОЈИ ЈЕ ВОЛЕО КАРАЂОРЂЕВУ ШНИЦЛУ: Ко је био Мајкл Оџо

Foto: Euroleague

Jedan od mezimaca navijača jadranskog evroligaša rođen je 5. januara 1993. godine u Lagosu. Kao i svaki Nigerijac, prvo se posvetio fudbalu, da bi na košarkaški parket prešao, za današnje prilike, veoma kasno, sa 16 godina.

Ipak, sjajne fizičke predispozicije i talenat bili su mu ulazna karta za Florida Stejt koledž. Povreda kolena na poslednjoj godini studija otežala mu je izlazak na draft, pa se leta 2017. godine obreo u Beogradu, gde je zadužio opremu FMP.

Posle sezone u kojoj je bio jedan od najboljih igrača "pantera", snažni centar je stigao do dresa Crvene zvezde, koji je nosio poslednje dve godine. Tokom boravka na Malom Kalemegdanu postao je jedan od omiljenih košarkaša među navijačima crveno-belih, a u jednom od intervjua za sebe je u šali rekao da je na terenu buldožer, nasilnik.

Sa 216 cm visine i 140 kilograma mišića Odžo je bio prilično dominantan u duelima sa rivalima, a govorio je da voli tradicionalna srpska jela, među kojima se izdvajala Karađorđeva šnicla.

Širok osmeh je bio jedan od prepoznatljivih znakova dobroćudnog nigerijskog diva, koji je u jednom od intervjua za portal "Mocartsport" rekao:

- Nekada život ne možete da shvatite previše ozbiljno. Uvek se trudim da nađem način da stavim osmeh na lice. Da nađem najbolje rešenje. Da se smejem, da vidim šta mogu da uradim. Osmeh dolazi kao plod mentaliteta. Majka nas je uvek savetovala da da gledamo najbolje strane onoga što imamo. Da iskoristimo šanse koje nam se pružaju. Niko ne zna šta će biti sutra. Vidi šta možeš danas da uradiš. I izvuci najviše što možeš - pričao je Majkl Odžo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)