MOGU DA IGRAM I CENTRA: Bjelica spreman na sve da pomogne Sakramentu u Orlandu

G. K.

22. 07. 2020. u 20:45

U NASTAVKU NBA sezone velika odgovornost u igri Sakramento Kingsa će pasti na leđa našeg Nemanje Bjelice, koji će usled povreda i izostanaka visokih košarkaša u rosteru "kraljeva" morati da igra, po potrebi, i na centarskoj poziciji.

МОГУ ДА ИГРАМ И ЦЕНТРА: Бјелица спреман на све да помогне Сакраменту у Орланду

Foto: Tanjug/AP

U razgovoru sa američkim novinarima, popularni Beli ističe da takav zadatak, kao i svaki drugi koji se pred njega postavi, neće predstavljati problem.

- Iskreno, ja volim da igram "peticu". Posebno "peticu" koja širi kada je to potrebno. Dobro se osećam uz Hilda i Bogdana na terenu. Takođe, volim i da šutiram, širim teren i razigravam saigrače. Šta god trener bude tražio od mene, a da je najbolje za ekipu, to će i dobiti - jasan je Bjelica.

Nije Nikola Jokić jedini koji je smršao za vreme pauze. I Bjelica ističe da je izgubio na kilaži u proteklih nekoliko meseci.

- Pokušao sam da povedem više računa o svom telu. Osećam se stvarno odlično, izgubio sam nekoliko kilograma.

Najnoviji testovi su pokazali da u Diznijevom kampusu nema pozitivnih igrača na virus korona.

- To su sjajne vesti. Ne samo za nas, nego i za ceo svet koji će nas pratiti. Svi su srećni što se vraća NBA, koja je uradila veliki posao kako bi nas sve zaštitila i učinila da se osećamo bezbedno. Mislim da je to najvažnija stvar.

Za tačno nedelju dana počinju takmičarske utakmice u kojima će Kingsi pokušati da se domognu plej-ofa.

- Ovakav format takmičenja je nov za sve nas ovde u Orlandu. Srećan sam što ćemo posle skoro pet meseci zaigrati košarku, i ne sumnjam da smo spremni za borbu - završava Bjelica.

U narednih nekoliko dana će se igrati kontrolne utakmice. Svaki tim će odigrati po tri, a Sakramento je prvo odmerio snage sinoć sa Majamijem.

JOKIĆ: TESTIRANjA SVAKOG DANA

NIKOLA Jokić je u punom radnom pogonu i sa nestrpljenjem iščekuje nastavak NBA lige, posle stresnog perioda u kojem je bio pozitivan na virus kovid 19. Sada je zdrav, a koliko će to uticati na njegove performanse na terenu, niko ne može da zna.

- Ne razmišljam o tome, zato što ne mogu da to kontrolišem. Doktori rade odličan posao, testiranja su svakog dana. Klub može da nam pruži šta god nam treba i kad god nam treba. Nisam zabrinut i nadam se da neće biti posledica na moju igru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!