"HEJTERI U RUPE!" Nebojša Čović o "metli", Evroligi, Željku Obradoviću...

Novosti online

23. 05. 2024. u 11:09

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u emisiji „Jutarnji program“ na RTS-u, gde je komentarisao nedavnu pobedu Zvezde u finalnoj seriji ABA lige.

ХЕЈТЕРИ У РУПЕ! Небојша Човић о метли, Евролиги, Жељку Обрадовићу...

FOTO: M. Vukadinović

Čović je istakao da je ova titula bila odgovor na sve kritike i napade koje je klub trpeo tokom sezone.

- Iako smo imali jednu od najtežih sezona, sa raznim vrstama i tehnologijama napada na nas, mislim da smo ubedljivom pobedom nad Partizanom poslali sve "hejtere" tamo gde im je mesto – u rupe. Čestitam stručnom štabu i našem glavnom treneru, izvanrednom Janisu, kao i igračima na fantastičnoj koncentraciji. Čestitam igračima jer su sve napade izdržali. Bili su to instrumentalizovani i plaćeni napadi sa suprotne strane. Sve smo izdržali i naš koncept je pobedio. To je koncept domaćih igrača, a tada sam se šalio i govorio "kupujmo domaće". Sve su to izneli prvenstveno domaći igrači – Teodosić, Nedović, Davidovac, Lazić, Lazarević… Čitava naša struktura je zasnovana na domaćim igračima, a to su podržali naši stranci koji su bili izvanredni - rekao je Nebojša Čović gostujući na RTS-u.

On se dotakao i planova za nastavak sezone, a koliko sutra počinje odbrana titule u Košarkaškoj ligi Srbije i to prvom utakmicom protiv FMP.

- Napravili smo važan iskorak. Sada nas čeka domaće prvenstvo i verujmo da ćemo i tu napraviti rezultat. Ono je nešto manje važno, ali nama je svaki trofej bitan. Želimo da budemo prvaci naše države. Trofejom u ABA ligi smo stopostotno obezbedili nastup u Evroligi. Ovo mi je jedna od najslađih titula. Neki to zovu i "metlom".

Čović je usput pecnuo Partizan zbog budžeta i trenera Obradovića.

- Da smo imali budžet kao neki drugi klub u poslednje tri sezone, pa čak i trenera kakvog oni imaji i kako ga nazivaju, mislim da bismo osvojili barem jednu Evroligu. Mi zapravo imamo najboljeg trenera, on vodi 6:0. To govori o karakteristikama određenih uprava. Sport je nešto u čemu treba da se pitaju zvanično obrazovani i kompetentni ljudi, a ne neki sa kupljenim diplomama i nameštenih parama - zaključio je prvi čovek Zvezde.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!