''BOMBE'' U LITVANIJI! NBA zvezde žele da pomognu reprezentaciji da se dokopa Olimpijskih igara

Filip Milošević

30. 04. 2024. u 15:15

Domantas Sabonis i Jonas Valančijunas žele da igraju za Litvaniju na kvalifikacionom turniru za plasman na Olimpijske igre u Parizu, izjavio je danas selektor košarkaške reprezentacije ove zemlje Kazis Maksvitis.

БОМБЕ У ЛИТВАНИЈИ! НБА звезде желе да помогну репрезентацији да се докопа Олимпијских игара

Foto: EPA-EFE/Toms Kalnins

- Imali su tešku sezonu u NBA ligi. Razgovarao sam sa obojicom, tražili su od mene i planove priprema. Naš Savez dogovara sve uslove oko osiguranja. Obećali su da će igrati - rekao je Maksvitis.

Sabonis i Valančijunas su poslednji put igrali za Litvaniju na Evropskom prvenstvu 2022. godine.

Sabonis je član Sakramenta, koji nije uspeo da izbori plasman u plej-of NBA lige. Litvanski košarkaš je u NBA ligi ove sezone prosečno postizao 19,4 poena i imao je 13,7 skokova i 8,2 asistencije po meču.

Valančijunas je košarkaš Nju Orleansa, koji je u prvom kolu plej-ofa NBA lige eliminisan od Oklahome. On je ove sezone imao prosek od 12,2 poena i 8,8 skokova po utakmici.

Litvanija će igrati u grupi A na kvalifikacionom turniru za plasman na OI u Portoriku protiv Meksika i Obale Slonovače. U grupi B biće Portoriko, Bahrein i Italija. Turnir će biti odigran od drugog do sedmog jula, a plasman na OI izboriće samo pobednik turnira.

Pobednik turnira igraće na OI u Parizu sa selekcijama Srbije, Sjedinjenih Američkih Država i Južnog Sudana.

BONUS VIDEO: SAMO ŠTO JE UŠAO I GOL: Jovanović zatresao mrežu Partizana

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!