"IMA SITNIH POVREDA, ALI TO JE POLUFINALE": Andrej Žakelj se oglasio pred duel Partizan - Budućnost

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

29. 04. 2024. u 14:28

VREME je za polufinale ABA lige. Partizan će odmeriti snage sa ekipom Budućnosti. Pred prvi meč koji se igra 30. aprila u Beogradu očekivanja je izneo trener Podgoričana, Andrej Žakelj.

ИМА СИТНИХ ПОВРЕДА, АЛИ ТО ЈЕ ПОЛУФИНАЛЕ: Андреј Жакељ се огласио пред дуел Партизан - Будућност

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

Svestan je mladi stručnjak da njegov tim čeka težak zadatak protiv aktuelnog šampiona regionalnog takmičenja.

- Imali smo dosta vremena da se spremimo, ali igrači žele što pre da igraju. Mi, treneri, pogotovo kad smo u ritmu, volimo da ide što brže. Imali smo vremena da se odmorimo i pripremimo, da u utakmicu uđemo energetski na visokom nivou. Nema puno stvari koje ne znamo jedni od drugima. Partizan je evroligaški tim, jedan od boljih ofanzivnih potencijala u Evroligi i na to moramo da obratimo pažnju. Znamo odakle preti najveća opasnost, a znamo i koje su im mane - rekao je Žakelj i dodao:

- Ali, i oni se spremaju - očekujem osvežen, motivisan Partizan. I oni su imali vremena da se odmore i pripreme. Više volim da razmišljam o našim igračima, našem pristupu, koncentraciji, fokusu... Borba, želja i fokus odlučuju utakmicu. Prva utakmica u Beogradu protiv njih - tada smo se još tražili. Igrali smo na dosta dobrom nivou, a još bolje ovu posljednju. Analizirali smo posljednji meč, videli smo gde smo grešili, šta moramo da ispravimo. Detalji odlučuju u ovakvim utakmicama. I više radimo na detaljima, da ih popravimo. Ima nekih sitnih povreda, ali to je polufinale, još protiv Partizana. Mislim da će svi da stisnu zube, kakav god da je problem, i da igraju preko bola - zaključio je trener Budućnosti.

Centar Podgoričana Marvin Džons je istakao da se sastaju dva odlična tima.

- Da budem iskren, mislim da možemo da pobedimo svakoga, ko izađe na teren. Samouveren sam, osećam se samouvereno sa timom. Jako se pripremamo svakog dana, tako da se ne brinem. Očekujem agresivnu, fizički jaku seriju. Radi se o dva velika kluba, dva jaka kluba, sa mnogo istorije. Izaći ćemo čvrsto, igraćemo agresivno, izaći sa namerom da pobedimo. Moramo braniti svoje igrače. Imaju sjajnog trenera. On će želeti da ih stavi u poziciju da budu agresivni, svakog igrača. Ne bi pominjao posebno neke igrače, jer svaki košarkaš može postići poene. Moramo da budemo fokusirani. Uviek poštujemo našeg protivnika, ali jedva čekamo ovakve mečeve - naveo je Džons.

Podsetimo, prvi meč ovih rivala igra se u utorak od 18.30. U drugom polufinalu snage će odmeriti Crvena zvezda i Mega.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar