SPREMNI ZA BORBU SA LAVOVIMA: Dragan Jović za "Novosti" najavljuje Evropsko prvenstvo u tekvondou

S.Rajić

26. 04. 2024. u 15:37

POSLEDNjE pripreme su u toku, a tekvondisti su spremni da zablistaju na domaćem terenu. Beograd će biti domaćin Evropskog prvenstva (9-12. maj), koja će biti lepa prilika da se prikažu u najboljem svetlu.

СПРЕМНИ ЗА БОРБУ СА ЛАВОВИМА: Драган Јовић за Новости најављује Европско првенство у теквондоу

FOTO: D. Milovanović

- Imamo mlad tim, čiji je prosek tek nešto više od 20 godina, ali isto tako i svi već imaju iskustvo. Izuzetno su motivisani da zablistaju sa nekom od medalja. Naš cilj je da dođemo do 2-3 odličja, to je cilj i Saveza, ja bih bio zadovoljan time. Da li ćemo stići do toga, ili premašiti tu brojku, zavisi od raznih okolnosti, najviše od žreba. Tamičenje nikad nije jače i masovnije, najveći kvalitet je skocentrisan u Evropi. To je logično, jer najviše njih ide sa ovog kontinenta na OI. Ne tražimo alibi, spremni smo za borbu sa lavovima - naglašava, za "Novosti", Dragan Jović.

Srbija je spremna da lansira novu generaciju za koju će ovo nadmetanje u Beogradu biti odskočna daska.

- Računamo na uspeh Aleksandre Perišić, to je njen poslednji turnir pred OI, ona je glavni favorit. Tu je Stefan Takov, koji iza sebe ima nekoliko velikih uspeha. Tu je i plejada mladih takmičara koji su skrenuli pažnju na sebe u juniorskim kategorijama, kao i među mlađim seniorima, a dobro su se snašli u početnim seniorskim vodama Lev Kornev, Ela Marić, Željko Krajišnik, Relja Ivković. Tu je i Miloš Golubović, koji je najstariji član reprezentacije, ali je najvredniji i požrtvovaniji i služi za primer mladim nadama.

To što se takmičenje održava na domaćem terenu nije garancija da će biti "gomila" medalja.

- To će biti i mač sa dve oštrice, pošto će pred našim takmičarima biti pritisak osvajanja medalje, ali i postoji mišljenje da će se lakše stići do odličja. To nije taj lak zadatak u našem sportu, imamo elektronsku opremu, nećemo pridobiti sudije, nećemo zbog podrške navijača automatski imati naklonost arbitara. Svaki navijač koji dođe biće od izuzetnog značaja. Svaki glas koji čuju naši borci doneće im makar deset sekundi više da izdrže kada bude prelomni momenat, a to će nam i te kako biti potrebno za mladi tim u teškoj konkurenciji - zaključio je Jović.

Provera za El-Ej 2028.

MISLI su već usmerene ka sledećem olimpijskom ciklusu.

- Ovo je lepa provera, šta možemo da očekujemo od mladih nada i čemu bi mogli da se nadamo u Los Anđelesu 2028. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)