''NEĆEMO TOLERISATI NJEGOVO PONAŠANJE!'' Evroliga oštra prema Erginu Atamanu

Filip Milošević

25. 04. 2024. u 15:49

Rukovodstvo košarkaške Evrolige pokrenulo je disciplinski postupak protiv trenera Panatinaikosa Ergina Atamana zbog komentarisanja suđenja posle poraza od Makabija u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

НЕЋЕМО ТОЛЕРИСАТИ ЊЕГОВО ПОНАШАЊЕ! Евролига оштра према Ергину Атаману

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Košarkaši Panatinaikosa su pre dva dana u Atini poraženi od Makabija rezultatom 91:87 u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Ataman je bio nezadovoljan suđenjem na ovoj utakmici.

Panatinaikos je juče saopštio da ne bi voleo da tužne stvari koje se trenutno u svetu dešavaju u ratom zahvaćenim područjima utiču na košarku.

Evroliga je u saopštenju navela da je razočarana zbog izjava Atamana, saopštenja kluba kao i drugih dešavanja posle utakmice između Panatinaikosa i Makabija.

- Ovakvi postupci su u suprotnosti sa zajedničkom izjavom od 15. aprila koju su potpisale Evroliga, Bord trenera Evrolige, Udruženje igrača Evrolige i Sindikat sudija Evrolige, jer stvaraju nepotreban i nepravedan konflikt koji su se ove četiri organizacije obavezale da spreče - dodaje se u saopštenju.

Evroliga je navela da su izjave Atamana, koje je dao posle meča sa Makabijem, namerno "obmanjujuće i netačne".

- Izjave Atamana daju netačnu analizu igre i pažljivo odabranih napada, pokušaj da se dovede u pitanje rad i integritet sudija, vršenje dodatnog pritiska na njih i organizaciju lige - pokušaji koji očigledno neće dostići svoje ciljeve - navodi se u saopštenju.

Evroliga je istakla da žali što te izjave nisu predstavljene njenim zvaničnicima preko postojećih zvaničnih kanala, koji su uvek otvoreni svakom treneru i klubu.

- Evroliga takvo ponašanje neće tolerisati. Disciplinski postupci su već pokrenuti, kao i za događaje koji su se dogodili na obaveznom otvorenom treningu za medije u sredu, kada je Ataman sprečio novinare da obavljaju svoj posao - ističe se u saopštenju Evrolige.

U saopštenju se dalje navodi da je poštovanje Evrolige prema organizaciji, zajednici i nasleđu Panatinaikosa neupitno i jednako poštovanju prema ostalim klubovima.

- Dešavanja posle prve utakmice plej-ofa Evrolige su u suprotnosti sa principima poštovanja prema klubovima, organizaciji kojom upravljamo i vrednostima koje takmičenje želi da promoviše. Evroliga ohrabruje Atamana, Panatinaikos i sve klubove i pojedince da izbegavaju slične izjave i ponašanje u predstojećim utakmicama i da promovišu vrednosti koje predstavlja takmičenje Evrolige - zaključuje se u saopštenju Evrolige.

Druga utakmica četvrtfinala plej-ofa Evrolige između Panatinaikosa i Makabija igra se večeras od 20.15 u Atini. Četvrtfinalna serija se igra na tri pobede.

BONUS VIDEO: Košarkašice Mege osvojile Kup pobedom nad Partizanom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)