MICIĆ ZASENIO JOKIĆA: Veče karijere srpskog plejmejkera, Denver na vrhu Zapada

V. P.

14. 03. 2024. u 14:53

DOSTA o Nikoli Jokiću! Vreme je za pet minuta slave Vasilija Micića, najboljeg u srpskoj NBA koloniji prethodne večeri. Rekord karijere u "ruki" sezoni, samo jedan promašaj iz igre i pobeda njegovog Šarlota u Memfisu (110:98).

МИЦИЋ ЗАСЕНИО ЈОКИЋА: Вече каријере српског плејмејкера, Денвер на врху Запада

FOTO: Tanjug/AP

U odsustvu Lamela Bola i drugih povređenih igrača, Hornetsi polako postaju Vasin tim. Bivši MVP Evrolige brzo je naučio jezik NBA košarke, protiv Grizlisa koji imaju čak 11 igrača van stroja bila je idealna prilika da "progovori". Postigao je 25 poena (šut 9/10), pogodio pet trojki iz šest pokušaja, podelio osam asistencija i ukrao dve lopte.

- Morate da budete aktivni, mnogo puta sam to čuo otkad sam došao ovde. Pokušavao sam da igram svoju igru, svaki put igram najbolje što mogu. Nekad to nije najbolje, ali to sam ja. Igramo stilom koji mi leži, sa mnogo kretnji i dodavanja. Ključ je naći igrača u najboljoj poziciji - rekao je Micić, koji u sedam martovskih utakmica ima prosek od 15,4 poena, 6,4 asistencije i 2,9 skokova.

Uz njega je počeo da raste i Aleksej Pokuševski. U Memfisu je dobio 27 minuta na terenu i racionalno ih iskoristio za devet poena (šut 4/5), pet uhvaćenih lopti i tri asistencije.

Da se sada vratimo Jokiću i njegovim Denver Nagetsima, koji su preuzeli od Oklahome prvo mesto na Zapadu pobedom nad Majamijem u duelu prošlogodišnjih finalista (100:88). Lider MVP trke odigrao je jednu od onih utakmica kada retko gleda ka košu, mnogo češće ka saigračima i učešću u sistemu napada. Šutirao je samo osam puta, ubacio 12 poena uz 14 skokova i šest asistencija. Odskočio je Majkl Porter sa 25 poena, Eron Gordon postigao je 16, njih trojica su bila iznad timskog procenta realizacije od 48,8 odsto.

Majami je bio lošiji sa 42,5 odsto, u skromno napadačko veče uklopio se i naš Nikola Jović sa tri poena za 16 minuta (1/3). Timu sa Floride ovo je čak 15 poraz u 32 meča na domaćem terenu.

Bogdan Bogdanović pokušaće da što pre zaboravi gostovanje u Portlandu. Osim poraza njegove Atlante (102:106), u Oregonu je imao jedno od najgorih šuterskih izdanja ove sezone.

Meč je završio sa osam poena šutirajući iz igre 3/15 (2/9 trojke), utisak je donekle popravio sa osam asistencija i sedam skokova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)