U TEŠKOJ SMO POZICIJI: Mitrović realan pred duel sa Monakom

Novosti online

07. 03. 2024. u 10:21

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u četvrtak ekipi Monaka u 28. kolu Evrolige.

У ТЕШКОЈ СМО ПОЗИЦИЈИ: Митровић реалан пред дуел са Монаком

Foto: Tanjug

Košarkaš Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da će njegov tim morati da odigra dobru timsku odbranu ako želi da ostvari dobar rezultat protiv Monaka. Crveno-beli će u Monaku igrati bez Miloša Teodosića, Nikole Topića, Treja Tompkinsa, Dejana Davidovca i Dalibora Ilića.

- Nije prvi put da se susrećemo sa takvim problemima ove sezone. Već je ekipa donekle navikla na to. Bilo je utakmica kada smo se adaptirali i kada su igrači igrali na nekim pozicijama koje nisu njihove primarne. Ne sumnjam da ćemo nadomestiti odsustvo tih momaka, kojih neće biti - rekao je Mitrović.

FOTO: M. Vukadinović

Monako je u odličnoj formi.

- Sjajna im je centarska linija, ali linija koja dosta zavisi od njihove bekovske linije, koje ipak smatram za njihovo glavno oružje i to je njihova najveća snaga. Džejms, Okobo, Lojd, Dijalo. Kada jedan Kemba ne može da se izbori za mesto i minute, onda vam je jasno kakvi igrači igraju za Monako. Jedna timska odbrana će pre svega biti potrebna jer, kao što sam rekao, visoki igrači teško da dolaze do poena bez bekovske linije - dodao je Mitrović.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na 16. mestu na tabeli Evrolige sa 10 pobeda i 17 poraza, dok je Monako četvrti sa skorom 17/10.

- Pred svako kolo pričamo maltene istu priču. U teškoj smo poziciji. Šanse za plej-in su minimalne, što svakako neće promeniti naš pristup i našu želju. Dolaze borbe za trofeje, što je za nas najbitnija stvar i želimo da dižemo kvalitet igre i da pokušamo da produžimo neke periode dobre igre na što je moguće duže. To nam je možda bila i najveća boljka jer nismo uspevali da imamo kontinuitet i da tamo u aprilu, maju, kada krene plej-of ABA lige, da budemo u vrhunskoj formi - istakao je Mitrović.

Bonus video KOSTIĆ DEBITOVAO ZA ZVEZDU: Ovako se talentovani košarkaš upisao u strelce

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić