SRBI RUŠE SANKCIJE ZAPADA: Rusija je, sportski, bila "zarobljena" - a onda su se pojavila dva Srbina

Novosti online

27. 02. 2024. u 13:03

Rat u Ukrajini, strašan sam po sebi kao i svaki rat, imao je za posledice i maltene potpunu međunarodnu blokadu ruskog sporta. Ali najnovije vesti na tu temu - sve su povoljnije po Ruse. I, iznova, Srbi su za to "krivi".

СРБИ РУШЕ САНКЦИЈЕ ЗАПАДА: Русија је, спортски, била заробљена - а онда су се појавила два Србина

FOTO: FK Crvena zvezda

Dok se sportske vesti iz Ruske Federacije u poslednje dve godine uglavnom tiču sankcija zbog toga što je rat u Ukrajini doveo do brojnih kaznenih mera izrečenih od strane svetskih organizacija, nedavno se, podsetimo, desila stvar koja je iznenadila mnoge na Zapadu.

Fudbalska reprezentacija Srbija je prihvatila poziv i gostovaće u Moskvi gde će odigrati prijateljsku utakmicu sa "zbornajom komandom". Ali nije to jedina stvar koja je obradovala Ruse, a da su za nju odgovorni Srbi.

Naime, agencija RIA Novosti javlja da će na međunarodne mečeve da krene i ruska košarkaška reprezentacija, koju predvodi naš stručnjak Zoran Lukić.

Kako?

Tako što su se on i još jedan Srbin o tome sve lepo dogovorili.

Naime, pomenuta agencija je danas obavestila rusku javnost da je Lukić sa svojim kolegom, a zemljakom, Aleksandrom Sašom Đorđevićem, koji je selektor Kine, ugovorio "2-3 prijateljska meča".

Još od marta 2022, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) zabranila je učešće ruskim selekcijama i ekipama u njenim nadmetanjima, zbog pomenute ukrajinske situacije. Sličnu odluku je, kada se o elitnim klubovima radi, donela tada i Evroliga. U novembru je ona produžila suspenziju. Ali...

Lukić, koji priprema reprezentaciju Rusije za Igre prijateljstva, čiji su domaćini Moskva i Jekaterinburg od 15. do 29. septembra 2024, i na kojima će učestvovati sportisti brojnih država koje nisu izrekle sankcije Ruskoj Federaciji, najavio je da će "zbornaja komanda" gostovati Đorđevićevoj ekipi, i to u junu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)