OBRADOVIĆ I SFEROPULOS MORAJU DA ODLUČE: Partizan i Zvezda imaju previše stranaca za Kup Koraća, dilema ko otpada

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

11. 02. 2024. u 13:28

DOŠAO je red na deo košarkaške sezone kada se odlučuje o prvom trofeju. Kup Radivoja Koraća startuje u sredu, a glavno pitanje je u kojim sastavima će dva najveća favorita za pehar, Crvena zvezda i Partizan nastupiti u Nišu.

ОБРАДОВИЋ И СФЕРОПУЛОС МОРАЈУ ДА ОДЛУЧЕ: Партизан и Звезда имају превише странаца за Куп Кораћа, дилема ко отпада

FOTO: M. Vukadinović

Janis Sferopulos i Željko Obradović moraju da odluče koje strane igrače neće voditi u grad na jugu Srbije.

Po svemu prikazanom u dosadašnjem toku sezone grčki stručnjak bi van tima mogao da ostavi Fredija Gilespija, Majka Tobija, Džavontea Smarta i Treja Tompkinsa koji još nije ni debitovao. Ipak, ukoliko se odluči za ovu opciju problem bi mogao da bude na poziciji pet.

Onda bi od kasličnih centara imao na raspolaganju samo Džoela Bolomboja, dok bu tu poziciju igrao i Luka Mitrović koji od dolaska Sferopulosa na klupu igra kao krilni centar.

Preostali stranci u Zvezdi su Adam Hanga, Rokas Gedraitis, Jago dos Santos i pomenuti Džoel Bolomboj. Malo je verovatno da se neko od njih ne nađe u timu. No, bilo kako bilo, treba sačekati konačnu odluku trenera aktuelnog branioca "Žućkove levice".

SLAVLjE Košarkaši Crvene zvezde brane trofej Kupa Radivoja Koraća/FOTO: A.Ilic

Partizan će u Niš otići bez tri igrača koja ne poseduju srpsko državljansto. Obradović mora da bira između Džejmsa Nanelija, Zeka Ledeja, Bruna Kabokla, Džejlina Smita, Mateuša Ponitke, Frenka Kaminskog i Pi Džej Doužera. Kevin Panter se ne ubraja u strance pošto ima pasoš naše zemlje.

Ono što su pokazali u poslednje vreme ne bi bilo iznenađenje ukoliko strateg crno-belih za Kup Radivoja Koraća ne bi računao na Kabokla, Ponitku i Smita.

Kao i kod Sferopulosa i u slučaju trofejnog stručnjaka treba sačekati i videti ko će biti deo ekipe u borbi za prvi trofej u sezoni.

Večiti su glavni favoriti da se domognu pehara. Ipak, eliminacioni mečevi su specifični pošto popravnog nema. Takođe, Zvezda i Partizan ne mogu da se pohvale dobrom formom. Crveno-beli su u seriji od tri, a crno-beli od pet poraza.

BORBA Detalj sa poslednjeg večitog derbija/FOTO: M. Vukadinović

Na teren će prvi tim sa Malog Kalemegdana koji u sredu od 20 sati igrao protiv FMP-a, dok se klub iz Humske u četvrtak u isto vreme sastaje sa Hercegovcem iz Gajdobre.

Vredi istaći da je duel večitih moguć tek u finalu, za razliku od prošle sezone kada je Crvena zvezda trijumfovala u polufinalu, a potom u meču za trofej pobedila Megu.

Kup Radivoja Koraća - četvrtfinale

Sreda

Borac - Čačak 94 17.00

Crvena zvezda FMP 20.00

Četvrtak

Mega - Vojvodina 17.00

Partizan - Hercegovac 20.00

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024