"TU SAM ZA REPREZENTACIJU SRBIJE": Darko Rajaković o Torontu, Olimpijskim igrama i Dejanu Milojeviću

Tanjug

31. 01. 2024. u 09:50

TRENER košarkaša Toronta Darko Rajaković izjavio je danas da je njegov tim odigrao dobru utakmicu protiv Čikaga u NBA ligi.

ТУ САМ ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ СРБИЈЕ: Дарко Рајаковић о Торонту, Олимпијским играма и Дејану Милојевићу

FOTO: Tanjug/AP

Košarkaši Toronta su noćas u gostima pobedili Čikago rezultatom 118:107.

"Odigrali smo takmičarski dobru utakmicu. Na početku utakmice nismo odradili dobar posao, imali smo veliki broj izgubljenih lopti i to je dozvolilo protivniku da u tranziciji postigne veliki broj poena. Kasnije tokom utakmice bili smo sposobni da iskontrolišemo taj deo igre", rekao je Rajaković za RTS.

Srpski trener je istakao da Toronto ima dosta mladih kvalitetnih košarkaša.

"Ne želimo nikakvu reorganizaciju tima, imamo nekoliko mladih igrača, kao što su Imanuel Kvikli, Skoti Barns, Ri Džej Baret... Mi želimo da pravimo tim koji će svake godine da bude sve bolji i bolji", naglasio je Rajaković.

Toronto se nalazi na 12. mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige sa 17 pobeda i 30 poraza.

Rajaković je rekao da će biti zauzet tokom Olimpijskih igara u Parizu, ali je istakao da će biti dostupan da pomogne reprezentaciji Srbije savetom ili podrškom.

"Obaveze ove sezone su mi takve da ću celo leto biti zauzet. Neću moći da se priključim, ali ako bilo kakvim savetom ili podrškom mogu da pomognem, tu sam za naš Savez", rekao je srpski trener.

Rajaković je potom biranim rečima govorio o srpskom treneru Dejanu Milojeviću, koji je preminuo 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara.

"Milojević je ostavio dubok trag, ne samo u košarci, nego u životima svih ljudi koje je upoznao. Uvek je svuda bio rado viđen i poštovan. Ogroman je gubitak za košarkašku javnost, ali najveći gubitak za njegovu porodicu i prijatelje i ljude koji su ga voleli", istakao je Rajaković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)