"POSLE ONOG, MORAŠ DA IZAĐEŠ NA TEREN I IZGINEŠ!" Teodosić nakon derbija: Imamo šanse za Top 10 u Evroligi, a Jago... imao je sreće!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

28. 01. 2024. u 23:01

ČEKALI su navijači Crvene zvezde Miloša Teodosića da se vrati na parket. To se desilo u večitom derbiju koji su crveno-beli pobedili sa 88:86, a bitnu rolu u trijumfu imao je iskusni plejmejker.

ПОСЛЕ ОНОГ, МОРАШ ДА ИЗАЂЕШ НА ТЕРЕН И ИЗГИНЕШ! Теодосић након дербија: Имамо шансе за Топ 10 у Евролиги, а Јаго... имао је среће!

FOTO: M. Vukadinović

On je prokomentarisao utakmicu koja je rešena košem omalenog Brazilca Jaga dos Santosa.

- Dobra pobeda, u odličnom trenutku. Možemo malo opuštenije da dočekamo kraj Jadranske lige, što ne znači da nećemo igrati ozbiljno i da se nećemo zalagati. Pobeda koja dosta znači, pristup je bio odličan. U utakmicama kao što je ova pad koncentracije koji se dogodio je normalan, ne kažem da je trebalo da se dogodi, ali jeste normalno u ovakvim susretima - rekao je Teodosić za srpske medije posle meča.

Imao je kratak odgovor na pitanje kako se osećao na terenu posle povratka nakon što se oporavio od povrede.

- Najvažnije je da smo pobedili, treba da zaboravimo šta je bilo i okrenemo se Valensiji.

Teodosić smatra da ekipa nije izgubila šanse da se nađe u Top 10 Evrolige i da su utakmice protiv Valensije i Barselone jako važne.

- Vrlo bitne, verujem da nismo još izgubili šanse za Top 10. Verujem da postoji šansa, sve zavisi od nas. Ako budemo igrali i zalagali se kao što je to bilo večeras, isključujući poslednjih pet minuta, gde je bilo grešaka, verujem da će zavisiti sve od nas. Verujem da imamo šanse.

FOTO: M. Vukadinović

Otkrio je i kako je bilo izaći na teren odigrati i pobede derbi posle poraza od Albe u Berlinu.

- Takve utakmice kada se izgube, moraš da izađeš na teren i izgineš jer ako to ne uradiš, nećeš izaći iz kuće pet dana. Nije bilo preterano teško podići se posle Albe.

Dve pobede nad Partizanom u januaru mogu da budu bitne, ali valjevski virtuoz ističe da je ekipa i ranije znala da odigran dve dobre utakmice, pa neke loše mečeve.

- Jeste bitno, ali ne bi nam bio prvi put da odigramo jednu ili dve dobre utakmice, a onda da igramo loše. Nadam se da ćemo da naučimo iz naših grešaka.

Prokomentarisao je i zbog čega se desio pad u igri crveno-belih u poslednjih pet minuta.

- Važnost utakmice, derbi, naša nervoza... Sve je to uticalo da nismo bili fokusirani do kraja.

Jago je ubacio neke važne poene na kraju utakmice i izrasao u junaka.

- To je raznolikost koju imamo, na svakoj utakmici može neko drugi da iskoči. To je bitno, nismo ekipa koja zavisi od jednog ili dvojice igrača.

Otkrio je i šta je rekao omalenom Brazilcu posle susreta u "Areni".

- Čestitao sam mu, svaka čast. To su koševi posle kojih igrač postaje bolji, mnogo mi je drago zbog njega - zaključio je Teodosić, uz šaljivu opasku da je "Jago imao sreće".

Podsetimo, Crvena zvezda dočekuje Valensiju u utorak od 20 časova. U petak u isto vreme igra sa Barselonom.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)