ZVEZDA SLAVILA POSLE DRAME: Crveno-beli preživeli odličnu Megu i nastavili seriju trijumfa u ABA ligi

Novosti online

11. 12. 2023. u 20:04

KOŠARKAŠI Crven zvezde pobedili su Megu posle velike borbe sa 88:98 (27:22, 13:26, 30:20, 18:30) u 11. kolu ABA lige i ostali su jedina ekipa sa samo jednim porazom u prvenstvu.

ЗВЕЗДА СЛАВИЛА ПОСЛЕ ДРАМЕ: Црвено-бели преживели одличну Мегу и наставили серију тријумфа у АБА лиги

FOTO: KK Mega/Dušan Milenković/ABA liga

Sjajna utakmica odigrana je u Hali sportova "Ranko Žeravica". Mladi tim koji sa kupe predvodi Marko Barać prikazao je sa kakvim talentom poseduje i na ozbiljne muke stavio je vicešampiona regionalnog takmičenja.

Crveno-belima je ovo bio 24. uzastopni trijumf protiv Mege u ABA ligi. Delovalo je da domaćin može do velikog iznanđenja, ali su gosti u finišu odigrali dobro na oba kraja terena i došli do novog trijumfa.

LIDER Nemanja Nedović/FOTO: KK Mega/Dušan Milenković/ABA liga

Prvo poluvreme obeležile su po jedna dobra četvrtina za obe ekipe. Megi je pripala prva, a Zvezdi druga. Izabranici Janisa Sferopulosa su na veliki odmor otišli sa osam poena prednosti - 40:48.

Očekivalo se da gosti slome otpor rivala u nastavku meča, no domaćin se nije predavao i uspeo je da uvede meč u dramatičan finiš. Ipak, crveno-beli su u finišu meča birali prava rešenja i uspeli su da pobede.

Svi su čekali da vide kakvu partiju će pružiti Nikola Topić koji je iz Zvezde na pozajmici u Megi. U prvom poluvremenu je bio tih i postigao je dva poena, ali je blistao u drugom, pa je meč okončao sa 21 poenom i pet asistencija.

TALENAT Nikola Topić/FOTO: KK Mega/Dušan Milenković/ABA liga

Najefikasiniji kod gostiju bio je Nemanja Nedović sa 23 poena, dok je Miloš Teodosić dodao 21. Kod Mege se pored Topića istakao Uroš Plavšić sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 11 skokova.

Crvena zvezda sada ima učinak 10-1, dok je tim Marka Baraća na 5-6.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave