VELIKI BRAT SE NALJUTIO: Kraj Zvezdine pobedničke serije u susretima sa Olimpijakosom

V. Preradović

16. 11. 2023. u 22:42

VELIKOM bratu je dozlogrdio teror manjeg u prethodne dve sezone. Nakon četiri uzastopne pobede nad Olimpijakosom, Crvena zvezda je u poklekla u Pireju i upisala šesti poraz u dosadašnjih devet evroligaških mečeva - 88:83.

ВЕЛИКИ БРАТ СЕ НАЉУТИО: Крај Звездине победничке серије у сусретима са Олимпијакосом

Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Retke su prilike kada dvorana „Mira i prijateljstva“ opravdava svoje ime. Utakmice sa Zvezdom su uvek mirne i prijateljske, takva je bila i igra u prvom poluvremenu. Skoro bez faulova, tekla je tečno sa velikim brojem trojki pogođenih na različite načine. Crveno-beli uglavnom iz individualnih kretnji efikasnog Nedovića, Teodosić je dva puta kaznio nemarnu odbranu na blokovima, Mitrović i Tobi vredno skupljali ofanzivne skokove iz kojih je Sferopulosov tim stigao do osam poena prednosti u drugoj četvrtini.

Tada je Barcokas na teren vratio Fala, džina u reketu oko koga se vrteo kompletan napad Olimpijakosa. Odbrana crveno-belih skupljala se kada primi loptu, sa visine od 220 centimetara lako spazi slobodne igrače i servira im nebranjene šuteve van linije 6,75. Domaćin je serijom 10-0 preuzeo vođstvo, koje je u prvom delu utakmice konstantno prelazilo s jedne na drugu stranu. Uprkos tome što su u prvom poluvremenu ubacili 44 poena, crveno-belima je nedostajalo kreativnosti u napadu i oštrine u odbrani.

Drugo je počelo po ukusu Olimpijakosa. Tvrdo, fizički iscrpljujuće, sa silascima u duboko okno da se iskopaju neki koševi. Teodosić je dobio flastera kao u rukometu, morao je udarnički da radi kako bi uopšte primio loptu, Jago nije uspevao da kvalitetno osmisli napad crveno-belih, koji su za prvih sedam i po minuta treće četvrtini postigli samo tri poena! Svetlo je uključio Teodosić teškom trojkom u trenutku kada se domaćin, koji takođe nije blistao u napadu, odvojio na deset razlike.

ODLUČILA TREĆA ČETVRTINA

TRENER Crvene zvezde Janis Sferopulos:

- Treća četvrtina je bila odlučujuća. U napadu smo bili veoma loši, nedostatajalo nam je i agresivnosti u odbrani. Uspeli smo da se vratimo u utakmicu, u poslednja dva-tri minuta imali smo otvorene šuteve i jedan kontranapad. Mogli smo bolje da to iskoristimo.

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas:

- Dve veoma teške utakmice ove nedelje, ovu smo dobili nešto lakše. Trebalo je bolje da kontrolišemo meč, Zvezda se vratila, ali ima neverovatno talentovane igrače kao što su Nedović i Teodosić. Na kraju dana, važna je pobeda.

U poslednjoj deonici crveno-beli su uspeli da izađu iz sobe u kojoj ih je zaključao bratski klub u prethodnoj, ali su potrošili toliko snage u obijaanju vrata da im nije preostalo za odbranu. Olimpijakos je poentirao praktično bez ikakvog otpora, trojkama Papanikolaua i Pitersa stigao do plus 15 sredinom završne deonice. Pomislio je da je stavio tačku na gubitnički niz u susretima sa beogradskom kopijom, Nedović, Jago i Teodosić su mislili drugačije. Trojkama su približili Zvezdu na minus četiri, ali smo u poslednjem minutu videli kopiju završnice meča sa Barselonom. Loša rešenja u napadu i tehnička greška Nedoviću zbog prestupa u branjenju izvođenja lopte iz auta, već viđeno u porazima crveno-belih od početka sezone.

OLIMPIJAKOS 88

C. ZVEZDA 83

DVORANA „Mira i prijatljestva“. Gledalaca: 10.000. Sudije: Latiševs, Travicki, Radojković.

OLIMPIJAKOS: Vokap 6 (8 as), Kenan 15 (4/7 za tri), Luncis 3, Larencakis 7, Rozaekas, Papas, Fal 14 (14 sk), Papanikolau 11 (5 as), Brazdeikis 2, Piters 28 (5/7 za dva, 4/8 za tri), Sikma 2, Tanulis.

C. ZVEZDA: Lazarević, Teodosić 15 (4/7 za tri, 4 as, 3 sk), Davidovac 5, Mitrović 8 (5 sk), Tobi 7 (4 sk), Bolomboj 7 (4 sk), Ilić, Nedović 26 (4/8 za dva, 5/12 za tri, 4 as), Gedraitis 6 (3/4 za dva, 0/5 za tri), Kuzmić, Dos Santos 9 (3/4 za tri, 3 as).

20:23, 25:21, 19:9, 24:30

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)