SFEROLUPOS KAO PSIHOLOG: "Izgubićemo od Bajerna ako budemo razmišljali o Partizanu"

V. P.

02. 11. 2023. u 07:10

ČETIRI vezana poraza u Evroligi, posebno dva od Partizana u kratkom intervalu, proglasila su stanje uzbune u Crvenoj zvezdi iako je sezona još u povoju.

СФЕРОЛУПОС КАО ПСИХОЛОГ: Изгубићемо од Бајерна ако будемо размишљали о Партизану

FOTO: M. Vukadinović

Zbog toga je pobeda u današnjem meču 6. kola Evrolige sa Bajernom u "Areni" (18.30), prioritet svih prioriteta. Eventualni poraz intenzivirao bi pritisak na novog trenera skoro do granice nesnosnog.

- Prioritet je da počnemo da pobeđujemo. Nema veze ono što se do sada dešavalo, i u prethodnoj utakmici imali smo dobrih trenutaka protiv teškog rivala. Naravno, moramo bolje u odbrani, ne želim da protivnicima poklanjamo toliko lakih poena - rekao je Janis Sferopulos tokom otvorenog dela treninga u "Basket sitiju".

Kao ključnu reč za silazak sa gubitničkog koloseka potencira "konzistentnost".

- Tek gradimo hemiju, svako mora da shvati svoju ulogu i moramo da budemo konzistentniji. U prvoj utakmici sa Partizanom smo počeli loše, onda vodili, na kraju izgubili. Drugu utakmicu smo počeli bolje, igrali lošu drugu četvrtinu, onda se sa minus 20 vratili na minus šest. Veoma smo razočarani što nismo pobedili. S druge strane, ako nastavimo da mislimo o te dve utakmice, izgubićemo i sledeću. Mislimo samo o Bajernu.

Kapiten Branko Lazić oporavlja se od povrede, Nemanja Nedović i Adam Hanga juče su se vratili u trenažni proces, ali je njihov nastup u meču sa Bavarcima neizvestan.

- Nedović je imao dugu pauzu, Hanga nešto kraću, videćemo koliko će moći. Odlučiću o njima dvojici na dan utakmice, Lazić je trenutno odgovornost doktora. Dobio je jak udarac u rebra, pokušavaju da ga što pre osposobe.

POJAČANjA NISU U PLANU

POJAČANjA trenutno nisu u planovima novog trenera.

- Verujem ovim igračima, nastavićemo sa istim timom. Nedović nije igrao otkad sam stigao, Lazić se povredio na mojoj prvoj utakmici, Hanga je bio van tima za poslednji derbi. Još nismo u punom sastavu, prvo moramo da se skupimo. Nikad se ne zna, ali trenutno uopšte ne razmišljam o promenama - rekao je Sferopulos.

O statusu Nemanje Bjelice, koji još nije odigrao zvaničnu utakmicu otkad se vratio među crveno-bele:

- U planu je da razgovaram sa njim.

Zahvalan je "delijama" na pozivu da se pomogne timu u delikatnom trenutku.

- Rekli su mi da su ultrasi na našoj strani. Znamo da nismo uspeli u dve prethodne utakmice, ali radimo zaista naporno. Igrači imaju novog trenera, nove ideje, očekujem da se popravimo i počnemo da dobijamo važne utakmice. Nadam se prvoj evroligaškoj pobedi pod mojom komandom - konstatuje Sferopulos.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori