NIJE IM DUGO TREBALO: Čelnici NBA lige uradili ovo zbog načina na koji je Nikola Jokić otvorio novu sezonu

Novosti online

30. 10. 2023. u 21:04

Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, odlično su započeli odbranu titule, a način na koji srpski as, MVP prethodnog finala, igra - doneo mu je i prvo priznanje u novoj sezoni.

НИЈЕ ИМ ДУГО ТРЕБАЛО: Челници НБА лиге урадили ово због начина на који је Никола Јокић отворио нову сезону

FOTO: Tanjug/AP

Jokić i ekipa iz Kolorada su najpre u velikom derbiju Zapadne konferencije pobedili Los Anđeles Lejkerse kod kuće sa 119:107, a onda su u gostima dobili i Memfis (104:108) i Oklahoma siti (95:128). Sve to uz bravure Srbina.


Jokić je Lejkersima ubacio 29 poena, uz 13 skokova, 11 asistencija, "krađu" i blokadu, protiv "grizlija" jeste imao čak devet izgubljenih lopti, ali je pored 22 poena ostvario i sedam sistencija, te 12 skokova, dok je protiv Oklahome, za manje od pola sata na parketu, imao u činak od 28 poena, 14 skokova i pet asistencija.


I, uz proseke od 26,3 poena, 13 skokova i 7,7 asistencija, a sve to šutirajući sa preciznošću od 61,5% ukupno iz igre, a čak 45,5% kada se radi samo o trojkama (5/11), Nikola Jokić je od strane čelnika NBA lige upravo proglašen za najboljeg igrača "zapada" u prvoj nedelji novog prvenstva.


Što se "istoka" tiče, u toj konferenciji je za naj-košarkaša proglašen Tajris Maksi iz Filadelfije, čiji su proseci (u dve pobede i jednom porazu) bili 30,3 poena, 6,7 skokova i 6,3 asistencije.

Kada igra Denver? Raspored utakmica:

Posle prvog ovosezonskog okršaja sa osveženom ekipom Jute (utorak, 2.30 po našem, srednjoevropskom vremenu - protiv ekipe koju na startu sezone predvode Markanen, Klarkson, Kolins i Sekston, svi sa dvocifrenim košgeterskim učincima u proseku, ali tu su još i stari Jokićev znanac Olinik, Italijan Fontekio i drugi), Denver redom igra:

u gostima protiv Minesote (četvrtak, 2. novembar, 1 sat iza ponoći)

kod kuće protiv Dalasa (subota, 4. novembar, 03.00)

kod kuće protiv Čikaga (nedelja, 5. novembar, 02.00)

kod kuće protiv Nju Orleansa (utorak, 7. novembar, 03.00)

kod kuće protiv Golden Stejta (četvrtak, 9. novembar, 04.00)

i tako dalje.

Nova sezona NBA lige

Ligaški deo nadmetanja traje do 14. aprila 2024, do kada bi, prema rasporedu, svi timovi trebalo da odigraju po 82 utakmice. Prvi put će se održati i svojevrsni "NBA kup", od 3. do 9. novembra (svi mečevi, osim finala, računaće se kao uobičajeni mečevi prvenstva), Ol-star utakmica se održava 18. februara u Indijanapolisu, plej-in turnir za timove od 7. do 10. mesta u obe konferencije, na programu je od 16. do 19. aprila, a dan kasnije, 20. aprila, počinje zvanična faza plej-ofa. Veliko finale je, kada se o prvom meču borbe za pehar radi, zakazano za 6. jun, a moguća majstorica igrala bi se 23. juna. Samo mesec dana kasnije, 26. jula, u Parizu počinju 33. Letnje olimpijske igre, koje traju do 11. avgusta.

A ako vam se košarka sviđa, NBA kao njen sastavni deo, kao i sve što u njoj rade Nikola Jokić i Denver, ali i ne samo oni već i svi ostali srpski i drugi asovi, pratite ih na sportskim stranicama portala "Novosti". 

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video:  Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DONČIĆ, ŠEJ ILI JOKIĆ? Poznato kada NBA dodeljuje MVP nagradu