JAGO DOS SANTOS ZA "NOVOSTI": Derbi je crveno slovo, to su utakmice za koje živim

G. KELIĆ

11. 10. 2023. u 10:30

BRZONOGI Jago dos Santos (24) ne može da dočeka 26. oktobar. Tog dana će biti odigran prvi ovosezonski košarkaški večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, u petom kolu Evrolige.

ЈАГО ДОС САНТОС ЗА НОВОСТИ: Дерби је црвено слово, то су утакмице за које живим

FOTO: M. Vukadinović

Za omalenog brazilskog plejmejkera, koji je ovog leta stigao na Mali Kalemegdan, taj datum je u kalendaru obeležen crvenim slovima.

- Uf, ne znam koliko puta sam već to rekao, ali to je nešto što želim da doživim u životu. Jedva čekam da igram protiv Partizana, to su utakmice za koje živim i zbog kojih se bavim ovim sportom - naglašava za "Novosti" sa osmehom u glasu pridošlica iz nemačkog Ulma.

Momku rodom iz malenog grada Tupa, u blizini Sao Paula, ovo će biti prvo evroligaško iskustvo u karijeri, pošto je pre dolaska u Nemačku, gde je igrao Evrokup, nosio dresove brazilskih ekipa Paulistano i Flamengo. U ubedljivom trijumfu protiv Asvela, na otvaranju evroligaškog takmičenja, nije se našao među 12, ali bi zato šansu mogao da dobije u petak (19.00) na gostovanju Žalgirisu u Kaunasu.

- Spreman sam za ovaj nivo košarke. Zato sam i došao u Zvezdu, kako bih se takmičio sa najboljim klubovima i igračima u Evropi. Volim izazove, oni me motivišu, a igranje u Evroligi je definitivno jedan od najvećih u dosadašnjoj klupskoj karijeri.

Što se tiče novog okruženja, energični organizator igre nema na šta da se požali. Sve mu je potaman.

- Sjajno se osećam u Beogradu od prvog trenutka. Posebno mi se sviđa komšiluk i ulica u kojoj živim. Svaki dan prošetam njome. Saigrači, trener, navijači... svi su me dočekali raširenih ruku, daju mi podršku i pomažu mi da se što lakše uklopim u sredinu.

Zvezdini simpatizeri su u Santosove kvalitete mogli da se uvere na nedavno završenom SP u Manili, gde je selekcija Brazila osvojila 13. mesto, a on je bio jedan od najboljih u svom timu.

- Odlično iskustvo za mene, ali i za ceo tim. Mislim da smo ostvarili dobar rezultat na koji bi trebalo da budemo ponosni. Takođe, ljudi iz kluba kao i navijači su mogli da se uvere u moje kvalitete na tom turniru. Nema jačeg reprezentativnog takmičenja na svetu, verujem da su videli na koji način sve mogu da doprinesem ekipi - završava Jago, koji je u poslednjoj pobedi crveno-belih nad Cedevitom Olimpijom (94:51) u ABA ligi učestvovao sa osam poena i pet asistencija.

Rođaci na patici

NA desnoj Santosovoj patici su uočljiva flomasterom napisana imena Samuel i Maite, dvojica momaka koji igraju važnu ulogu u njegovom životu.

- To su moji nećaci, pored njihovih imena napišem alegria familia, što znači srećna porodica i nacrtam brazilsku zastavu. Svaki dan nosim druge patike, ali na svakim napišem isto. Ne posedujem nijedan par koji nema te ispisane reči - otkriva Jago svoj svojevrsni ritual.

FOTO: M. Vukadinović

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024