KO SU NAJVEĆI FAVORITI ZA OSVAJANJE EVROLIGE? Jurohups daje veće šanse Partizanu od Zvezde, ''kraljevići'' ponovo na vrhu

Novosti online

05. 10. 2023. u 15:28

Renomirani košarkaški portal Jurohups objavio je kakve su njihove predikcije o tome kolike su šanse ekipama da se domognu titule Evrolige.

КО СУ НАЈВЕЋИ ФАВОРИТИ ЗА ОСВАЈАЊЕ ЕВРОЛИГЕ? Јурохупс даје веће шансе Партизану од Звезде, краљевићи поново на врху

ABA liga/ Emilija Jovanović

Asvel, Bajern i Alba su najslabije rangirani i njima se daju najmanje šanse kada je u pitanju evroligaška titula. Baskonija, Valensija i Virtus dele 13. poziciju, dok je na 12. mestu litvanski gigant Žalgiris.

Crvena zvezda je po njihovom mišljenju jedanaesti kandidat za titulu. Kao najveći kvalitet crveno-belih je naveden učinak u prelaznom roku. Tokom leta su se vicešampionu ABA lige pridružili Miloš Teodosić, Šabaz Nejpir, Rokas Giedraitis, Adam Hanga, Majk Tobi i Nemanja Bjelica.

Panatinaikos se nalazi na poziciji broj 10, dok Barselona zauzima deveto mesto. Šestu poziciju dele Fenerbahče, Partizan i Makabi. Izabranici Željka Obradovića u novu sezonu ulaze posle velikog razočaranja i famoznog poraza u majstoriji četvrtfinalne serije od Reala. Crno-bele su u međuvremenu napustili Dante Egzum, Matijas Lesor, Jam Madar i Janis Papapetru, dok su pristigli Pi Džej Doužer (NBA), Mateuš Ponitka (Panatinaikos), Ognjen Jaramaz (Bajern), Frenk Kaminski (NBA).

Na petom mestu je, zanimljivo, Efes, koji je ostao bez dugogodišnjeg trenera Atamana kao i jednog od najboljih plejmejkera u Evroligi tokom proteklih nekoliko sezona Vasilija Micića.

Četvrta je Olimpija iz Milana, treći Olimpijakos, na drugom mestu se nalazi ekipa Monaka koja je dovela verovatno i najzvučnije pojačanje ovog leta. U pitanju je dugogodišnja NBA zvezda Kemba Voker.

Najveće šanse da ponovo osvoji Evroligu daju se braniocu titule, Realu iz Madrida, koji manje-više ništa nije menjao u odnosu na prošlogodišnji roster.

BONUS VIDEO: Fudbaler Jang bojsa, Filip Ugrinić: Voleo bih da zaigram za Zvezdu!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)