TEODOSIĆ PRVI PUT O ZVEZDI: "Motiv je da napravim nešto veliko sa klubom za koji navijam"

V. P.

28. 09. 2023. u 21:45

GODINAMA je tinjala nada navijača Crvene zvezde da će Miloš Teodosić obući dres njihovog i svog kluba. Čekali su duže nego što su mislili, ali nikad nije kasno za takvog velemajstora. U martu je napunio 36 godina, ali je već u nekim pripremnim utakmicama pokazao da je njegov talenat tvrđi od zuba vremena.

ТЕОДОСИЋ ПРВИ ПУТ О ЗВЕЗДИ: Мотив је да направим нешто велико са клубом за који навијам

Foto: KK Crvena zvezda

U razgovoru za klupski sajt kaže da je zadovoljan svojom karijerom, da je bilo prilika da možda osvoji koji trofej više (kao da je 15 malo), ali da još čeka onaj koji najviše priželjkuje…

- Jedan motiv mog dolaska je sama Zvezda, drugi je da napravim nešto veliko sa Zvezdom. Osvajati trofeje u inostranstvu je sjajno, ali osvajati trofeje sa klubom iz Srbije, klubom za koji navijaš, to je posebno. To je nešto što želim da doživim.

Koliko danas zaputiće se sa timom u Banjaluku, gde će u subotu odigrati odigrati prvu zvaničnu utakmicu u voljenom dresu protiv Igokee na startu ABA lige.

- Još nemam pravu sliku, jer nije odigrana nijedna zvanična utakmica. Možda ću realniji utisak imati posle prvih mečeva. Iz godine u godinu je bilo priča o mom dolasku u Zvezdu. Dogovor sa predsednikom kluba bio je da dođem ove godine, dogovorili smo se za dva minuta. Znam da će biti mnogo rada, nervoze i svega.

Vodi se polemika o izjavi Nemanje Nedovića da je ovo po imenima najjači tim u Zvezdinoj istoriji.

- Ovo je jedna iskusna ekipa, sa iskusnim trenerom. Da li je najjača Zvezda ikada, ne znam. Ne bih ulazio u to. Na nama je da radimo i uz pomoć navijača otvorimo sezonu što je moguće bolje, da što pre steknemo samopouzdanje. Sa tim možemo da napravimo super rezultat. Ne bih bio euforičan, niti davao neke prognoze.

Pred Zvezdinim navijačima debitovaće narednog četvrtka na premijeri Evrolige sa Asvelom u „Areni“.

- Biće vrlo emotivno, to je nešto što sam dugo priželjkivao. Siguran sam da će naši navijači doći i podržati nas, ekipu koja može da napravi mnogo toga. Ovo je nova ekipa, moraju da budu strpljivi, biće potrebno vremena da se uigramo. Imali smo nekih problema u pripremnom periodu sa povredama, nije bilo dovoljno vremena, ali kako nama tako i drugima. Od prve utakmice sa Asvelom počinje borba za nešto veliko.

GLEDAJ SVOJA POSLA

MNOGI misle da bi Miloš bio još veći igrač da je neke stvari radio drugačije.

- Bio sam posvećen košarci maksimalno. Jednom prilikom, dok smo igrali u Moskvi, došao je Kirilenko i rekao: “Hajde, igraj malo jaču odbranu”. Ja ga pitam: “Kirilenko, koliko si imao blokada?”. On mi kaže da je imao sedam. “Bilo bi nula da sam ja igrao odbranu. Gledaj ti svoja posla”. Šalim se. Bilo je nekih segmenata igre koje je trebalo da popravim, ali ne bih ja tu mnogo menjao.

Svi pamtimo onu Teovu pobedničku trojku protiv Španije u četvrtfinalu SP 2010. godine, ali on se radije seća Evrobasketa godinu pre toga.

- Meni je prva asocijacija, ne računajući mlađe kategorije i Železnik, ta 2009. i EP u Poljskoj, gde smo posle dugo vremena napravili lep rezultat sa reprezentacijom, sa jednom mladom ekipom. Očekivanja nisu bila velika. To je bila i moja prva lična promocija na visokom nivou. To prvenstvo je za mene posebno.

Nikad se nije plašio da preuzme odgovornost kada je mnogima srce u petama.

- To donekle imaš negde u sebi, ali kroz razvojni put vežbaš, radiš, učiš. Nisam bežao od odgovornosti, niti se plašio da je preuzmem. Daleko više puta sam promašio nego pogodio poslednje šuteve. Ali, takva mi je uloga bila u ekipi, to se očekivalo od mene. Nekad nisam bio spreman na to.

Teodosić se oprobao i u NBA, od 2017. do 2019. nosio je dres Klipersa.

- Razlog odlaska u Ameriku je bio da vidim koliko mogu da igram sa najboljim igračima na svetu. Drago mi je što sam bio tamo. Žao mi je što nisam otišao ranije, boravak bi bio sasvim drugačiji. Ne kajem se, drago mi je što sam video kako je u NBA. Lepo iskustvo koje je promenilo moj pogled na košarku i mene učinilo boljim.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici