BERTANS U EUFORIJI: "Najveća pobeda u istoriji letonske košarke još od 1935. godine"

Novosti online

27. 08. 2023. u 22:58

KOŠARKAŠI Letonije, bez svoje NBA zvezde Kristapsa Porzingisa i iskusnog Janisa Strelnieksa, priredili su najveću senzaciju u dosadašnjem toku Mundobasketa.

БЕРТАНС У ЕУФОРИЈИ: Највећа победа у историји летонске кошарке још од 1935. године

FOTO: FIBA.Basketball

Zalupili su vrata druge runde Francuzima, aktuelnim olimpijskim i evropskim vicešampionima, osvajačima bronzane medalje na prošlom Svetskom prvenstvu. 

Mala baltička zemlja je drugom pobedom prošla u narednu rundu šampionata, uz selekciju Kanade. Veliko slavlje na terenu dvorane u Džakarti, u kojoj su se igrači trenera Luke Bankija osećali kao da igraju usred Rige, prelilo se u euforiju nakon meča oličenu izjavama samih aktera. Najupečatljiviju je dao NBA adut Letonije, nekadašnji igrač Partizana Davis Bertans. 

- Ovo je najveća pobeda u istoriji letonske košarke još od 1935. godine - rekao je krilni košarkaš Oklahome, koji je pomogao ispisivanju istorije sa 15 poena. - Stvarno smo se osećali kao kod kuće sa ovoliko naših navijača, koji su prešli dug put da bi nas bodrili. U trećoj četvrtini smo gubili 11 razlike, neki timovi bi spustili glavu, ali mi smo nastavili da se borimo uz pomoć navijača. Nismo došli ovde samo da bismo učestvovali, svakom pobedom stičemo veću šansu da napravimo nešto posebno na ovom Svetskom prvenstvu. 

Letonci se u drugoj rundi ukrštaju sa timovima iz G grupe, najverovatnije sa Španijom i Brazilom, i nipošto se ne mogu otpisati iz igre za plasman u četvrtfinale Mundobasketa.  

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave