SRBIJA KRENULA PUT KINE: "Orlovi" idu na završni deo priprema pred Svetsko prvenstvo (FOTO/VIDEO)

Novosti online

17. 08. 2023. u 19:43

KOŠARKAŠI Srbije krenuli su put Šenžena (Kina) na poslednju fazu priprema pred Svetsko prvenstvo koje se održava u Janapnu, Indoneziji i na Filipinima.

СРБИЈА КРЕНУЛА ПУТ КИНЕ: Орлови иду на завршни део припрема пред Светско првенство (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: I. Marinković

Izabranici Svetislava Pešića će odigrati sve prijateljske utakmice, najpre protiv Kine (20. avgust) a potom dan kasnije protiv Brazila.

Iskusni stručnjak je put najmnogoljudnije zemlje na svetu poveo 13 igrača. Na spisku su se našli kapiten Bogdan Bogdanović, Filip Petrušev, Nikola i Stefan Jović, Vanja Marinković, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dušan Ristić, Marko Gudurić, Dejan Davidovac, Boriša Simanić, Aleksa Avramović i Nikola Milutinov.

FOTO: I. Marinković

Nakon dve pomenute utakmice Srbija se seli u Manilu gde će igrati na Mundobasketu u grupi B sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

 

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina. Prvi meč na Svetskom prvenstvu odigraće 26. avgusta od 14 časova po našem, srednjoevropskom vremenu, protiv reprezentacije Kine. Preostale dve utakmice grupe B Srbija igra 28. avgusta od 14 časova protiv Portorika i 30. avgusta od 10 sati protiv Južnog Sudana.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

BONUS VIDEO: Bogdan Bogdanović u "klubu 100"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)