ZATIŠJE U HUMSKOJ: Navijači sve nervozniji, Partizan ne želi da ide grlom u jagode

V. P.

27. 07. 2023. u 17:28

ZATIŠJE u Humskoj od dolaska Mateuša Ponitke prekinuto je samo objavom da Nikola Mirotić neće doći. Od tada Partizan nije bio deo bombastičnih medijskih nagađanja o potencijalnim pojačanjima, što unosi dozu nervoze u crno-beli navijački korpus.

ЗАТИШЈЕ У ХУМСКОЈ: Навијачи све нервознији, Партизан не жели да иде грлом у јагоде

Photo: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Željko Obradović i njegov stručni tim ne žele da idu grlom u jagode, posebno u situaciji kada u izlogu letnjeg evropskog marketa nije preostalo mnogo zadovoljavajućih opcija. Na deficitarnoj poziciji plejmejkera jedna bi bila iskusni Argentinac Nikolas Laprovitola, pod uslovom da želi da napusti Barselonu i da je Partizan spreman da plati otkupnu klauzulu od 600.000 evra. Ugovor sa Kataloncima veže ga do 2026. godine i trenutno je izvesnije da neće pakovati kofere.

Na tržištu slobodnih agenata pojaviće se ime i Nika Kalatesa, ali ne pre nego što grčki evroligaški veteran naplati Fenerbahčeu preostalu godinu ugovora. Izvori iz Turske tvrde da nije spreman da klubu oprosti ni cent od 1.500.000 evra, koliko bi zaradio iduće sezone da ga trener Dimitris Itudis i dalje želi u svom timu. I dalje je u ponudi brazilski plejmejker Raul Neto, uskoro bi potencijalnim kupcima mogli da budu izloženi i nesporni igrački kvaliteti Kanađanina Kevina Pengosa, dovedeni u sumnju prilično velikim rizikom od povreda.

TRENUTNI SASTAV

PARTIZAN u sastavu trenutno ima sledeće igrače: Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Ognjen Jaramaz, Kevin Panter, Džejms Naneli, Mateuš Ponitka, Alen Smailagić, Uroš Trifunović, Tristan Vukčević, Balša Koprivica i Zek Ledej.

Kada se radi o Vukčeviću, poslednje informacije nagovešatavale su da bi karijeru mogao da nastavi u Olimpijakosu.

Osim preke potrebe da se pojača na poziciji kreatora igre, na kojoj trenutno ima Aleksu Avramovića i povratnika Ognjena Jaramaza kao ispomoć, Partizanu je neophodan i centar nakon selidbe Matijasa Lesora u Panatinaikos. Ni u tome tržište ne nudi igrače iz premijum klase. Očekuje se razlaz Reala i Francuza Vensana Poarjea, dok su najatraktivniji slobodni agenti Tarik Blek, Brajant Danston, Ismael Bako, Jasiel Rivero i Otelo Hanter.

Crno-beli perifernim vidom prate šta se dešava s one strane Atlantika, gde brojni igrači čekaju da vide da li će za njih biti mesta u sastavima NBA timova. Za mnoge neće, što je prilika za Partizan i druge evroligaše da priskrbe kvalitetna pojačanja, često jeftinija od igrača koji godinama cirkulišu evropskim tokovima.

BONUS VIDEO: Bogdan Bogdanović stigao na okupljanje reprezentacije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)