VIRTUS NE MENJA TRENERA: Italijanski stručnjak ostaje na klupi kluba iz Bolonje

Tanjug

27. 06. 2023. u 14:08

TRENER košarkaša Virtusa i selektor Španije Serđo Skariolo izjavio je da će i naredne sezone voditi klub iz Bolonje, prenosi "Basketnjuz".

ВИРТУС НЕ МЕЊА ТРЕНЕРА: Италијански стручњак остаје на клупи клуба из Болоње

FOTO: Tanjug / Sava Radovanović

Italijanski stručnjak je priznao da je pregovarao sa Torontom, koji je na kraju angažovao srpskog stručnjaka Darka Rajakovića.

Košarkaši Virtusa nisu uspeli u nedavno završenoj sezoni da osvoje titulu u italijanskom prvenstvu, pošto su u finalu plej-ofa poraženi od Olimpije iz Milana sa 4:3.

- Mislim da nije potrebno reći da ću da ostanem trener Virtusa. Postojalo je veliko interesovanje Toronta, želim da se zahvalim Virtusu što mi je dozvolio da pregovaram sa Reptorsima. Nisam imao kontakte ni sa jednim drugim klubom. Ostajem ovde, jer imam ugovor sa Virtusom - rekao je Skariolo.

On je naglasio da će tim iz Bolonje smanjiti budžet za narednu sezonu.

- Vlasnik Virtusa Masimo Zaneti me je pitao da produžim ugovor, a ja sam mu rekao da će se moji menadžeri baviti ovim pitanjem. Klub mi je objasnio da je finansijska situacija potpuno drugačija u odnosu na prošlu sezonu. Nećemo da imamo isti budžet kao prethodnih sezona i nećemo moći da angažujemo igrače kao što su Miloš Teodosić ili Nikola Milutinov, ali daćemo sve od sebe da ovaj klub ostane na najvišem mogućem nivou - rekao je Skariolo, koji je trener Virtusa od 2021. godine.

Italijanska ekipa je prošlu sezonu u Evroligi završila na 14. mestu sa učinkom 14-20.

BONUS VIDEO: NIKOLA JOKIĆ JE PONOSAN: Konj srpskog NBA asa osvojio "Subotičku milju"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!